Poola turismijuht vallandati Auschwitzi kommenteerimise pärast (1)

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auschwitz
Auschwitz Foto: Vida Press

Poola turismiminister Witold Banka teatas, et vallandas Poola turismiorganisatsiooni juhi Marek Olszewski, sest viimane tegi sobimatu märkuse.

Olszewski rääkis Poola ajalehele Gazeta Wybrocza, et ta soovib välismaalastele pakutavatest ekskursioonidest eemaldada Auschwitzi memoriaali ja juudi ajaloo muuseumi, sest Poola turismiorganisatsioonil ei ole mingit vajadust näidata kohti ja sündmuseid, mis on seotud teiste rahvaste ajalooga, vahendab Travel Pulse.

Mehe hinnangul on nende eesmärk teha Poolale kui sihtkohale reklaami, kuid Auschwitz on paik sügavaks mõtiskluseks. Olszewski jõudis juba ka Auschwitzi memoriaali ja Varssavi POLINi muuseumi võtta välja ajakirjanikele pakutavast ekskursioonist.

Auschwitz on siiski ka mälestuspaik nendele rohkem kui miljonile inimesele, kes seal tapeti. Kui külastatakse Poolat, tahavad paljud käia ka seal ja avaldada austust nendele, kes Teise maailmasõja ajal tapeti. Kui Auschwitzi memoriaali turistidele enam ei näidataks, siis ei oleks külastajatel võimalik õppida ka maailma ajaloo ühest tumedaimast perioodist. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles