Sõrmus, mis päästab reisil rünnakutest

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimb sõrmus
Nimb sõrmus Foto: Nimb koduleht

Kuigi enamjaolt ei juhtu reisidel midagi halba, võib ette tulla olukordi, kus oleks vaja kiiresti abi kutsuda. 

Sellisteks puhkudeks on disainitud omapärane sõrmus, mis teeb abikutsumise oluliselt lihtsamaks. NIMBi-nimeline sõrmus kutsub abi vaid ühe nupuvajutusega, vahendab Travel and Leisure.

Hädaabinupp asub sõrmuse tagaküljel ning seda on lihtne pöidlaga puudutada. Kui seda nuppu kolm sekundit all hoida, saadetakse personaalne info sinu ja sinu asukoha kohta kohe ka loodud «turvaringile». Sinna kuuluvad sõbrad ja perekond, kelle oled ise nimekirja lisanud ning hädaabiteenused.

Sõrmus salvestab järjepidevalt ka sinu asukoha ning edastab selle teabe lähedastele. Lisaks saab sõrmusesse panna infot oluliste meditsiiniliste näitajate kohta, et abi andjatel oleks kohe ülevaade ka veregrupist, allergiatest ja muust olulisest.

Loojad loodavad luua NIMBi kasutajate kogukonna, kes kõik oleks valmis üksteisele ka appi minema.

Üks eseme loojatest, Kathy Roma, on ise sattunud rünnaku ohvriks, kus kallaletungija üritas läbi lõigata ta kõri, lõikas lahti ta kõhu ja pussitas teda korduvalt. Rünnak juhtus päise päeva ajal turvalises piirkonnas ning lisaks üsna politseijaoskonna lähedal. Sel hetkel päästis teda karjumine.

Vaata videost lähemalt, kuidas sõrmus toimib:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles