Eestlased üritavad unustada kehva suve sügisel reisimise abil

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küpros on muutunud taas populaarseks pukhuse sihtkohaks
Küpros on muutunud taas populaarseks pukhuse sihtkohaks Foto: Vida Press

Selleaastane suvi pole eestlasi just väga soojade rannailmadega hellitanud, mistõttu on paljudel tekkinud soov minna veel septembris või oktoobris reisile suve pikendama.

Puhkuse sügisesse jätmisel on peale suve pikendamise eesmärgi ka teine hea omadus: teiste turistide hulga üldine vähenemine, mis teeb reisi rahulikumaks. «Reisides hooaja algus- või lõpuperioodil ehk nüüd näiteks oktoobris, tuleb arvestada, et kõik suvised atraktsioonid ei pruugi enam avatud olla. Kõik mõnusaks puhkuseks vajalik siiski toimib ja ilm on mõnus, saate rahulikult basseini ääres päevitustooli valida, mitte ei pea hommikul teistega võidu tunglema,» rääkis Go Traveli turundusjuht Anu Vane. Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson-Cruz lisas, et sügisreisile annavad lisaväärtuse ka kohalikud hõrgutised, näiteks viigimarjad, viinamarjad ja puravikud, mille hooaeg algab just siis.

Sügise kõige populaarsemad sihtkohad on reisikorraldajate ning -büroode andmetel Vahemere-äärsed paigad, nagu Kreeka, Türgi, Bulgaaria ja Itaalia, kust septembris ja oktoobris võib eest leida mõnusalt soojad rannailmad, mitte tohutu südasuvise kuumuse. «Eakamatele klientidele meeldib samuti nendes kuudes puhkusereise teha, kuna pakkumised on veidi soodsamad ja kliima sihtkohtades mahedam,» lisas Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles