Need on maailma kõige kõrgtehnoloogilisemad hotellid

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M Social hotell Singapuris
M Social hotell Singapuris Foto: Hotelli koduleht

Singapuris asuvast hotellist sai hiljuti maailma esimene majutusasutus, kus võeti tööle robot, kuid kõrgtehnoloogiliste uuendustega on silma hakanud paistma ka mitmed teised hotellid.

1. hub by Premier Inn hotell Londonis, Suurbritannia

hub by Premier Inn
hub by Premier Inn Foto: Hotelli koduleht

Kui reisija pole just õnnelik selle üle, et ta peab asetama «palun mitte segada» sildi uksele või reguleerima käsitsi õhukonditsioneeri temperatuuri, siis peaks reisisell mõtlema selles hotellis ööbimisele. Majutusasutusel on oma äpp, millega saab kõike eelpool nimetatut teha, lisaks pakutakse klientidele ka ülikiiret WiFi-ühendust.

2. J House Greenwichi hotell Connecticutis, USA

J House Greenwichi hotell
J House Greenwichi hotell Foto: Hotelli koduleht

Koha nimekirjas teenis see hotell oma vannitubadega, mille varustus on vägagi kõrgtehnoloogiline. Majutuskoht on teinud näiteks vannis olles lemmikfilmide ja seriaalide vaatamise ülimugavaks. Lisas paiknevad ruumis ka vesiklosetid, mida peetakse maailma kõige tehnoloogilisemateks oma sisseehitatud bidee, elektriliselt soojendatava istme ning õhkpuhastajaga.

3. Hotell Zetta San Franciscos, USA

Hotell Zetta pakub eriti suurt elamust just videomänguhuvilistele, sest paik on varustatud mängukonsoole täis tubadega. Hotelli tõmbenumbriks on virtuaalreaalsusruum, kus inimestel on võimalik avastada San Francisco metsikuid mägesid, Washingtoni linna või veealuseid laevavrakke.

4. Yotel New Yorgis, USA

Yotel
Yotel Foto: Vida Press

Ööbides mõnes odavamapoolses hotellis, võtab tavaliselt reisiselli kohver enda alla suurema osa ruumi põrandast. Yotel hotell välistab aga sellise juhuse, lastes robotil paigutada kohvri, kus on esemed, mida koheselt ei vajata, hoiukappi. Roboti tegevust on võimalik jälgida suure klaasseina tagant. Yotel pakub majutatavatele kõrgtehnoloogiat ka magamistoas, kust võib leida motoriseeritud voodid ning sensoritega kliimaseadmed.

5. M Social Singapur, Singapur

See Singapuris asuv luksushotell asendas toateenindaja robotiga, kes täidab kliendi soovid kiirelt ning mugavalt. Külastaja peab edastama oma soovi vaid registreerimislauda ning kõrgtehnoloogiline masin toob kohale kas siis pudeli vett või värske ajalehe.

6. CityHub Amsterdamis, Holland

 

#cityhubamsterdam

A post shared by K R I S T Y (@kristynovakova) on

CityHubi kujul on turistidele loodud suurepärane hosteli tüüpi majutusasutus. Paigas on ööbijate jaoks 50 minimalistlikku kapslit, mis sisaldavad kahekohalist voodit, WiFi-ühendust, suurepärast heli- ning valgussüsteemi, mida saab kohandada äpi abil. Traditsionaalse võtme või kaardi asemel antakse vastuvõtulauast kliendile elektrooniline käepael, millega on võimalik oma ruumi siseneda.

7. Hilton Mclean Tysons Corner Virginias, USA

Hilton Mclean Tysons Corner hotell
Hilton Mclean Tysons Corner hotell Foto: Hotelli koduleht

Hiltonis on ehitatud terve labor, mõtlemaks hotellile välja nii kõrgtehnoloogilisi lahendusi kui võimalik. Toa ukse saab avada hotelli äppi kasutades ning majutusasutus pakub klientidele kasutamiseks ka viit elektriautot, mis hotelli ees olevas laadimispunktis sõitjaid ootavad. Virginias olevas hotellis on palju tähelepanu pööratud ka ärikohtumiste ning konverentside ruumidele. Lisaks on majutuskoht hoolitsenud ka selle eest, kui mõni äripartner ei saa kohtumisele tulla, vaid peab interneti teel sellel osalema. Sel juhul pakub hotell robotit, kellel on näo asemel ekraan, kuhu ilmub veebis kohtumisel osaleva inimese nägu.

8. Eccleston Square hotell Londonis, Suurbritannia

Eccleston Square’i hotellis olid Suurbritannias esimesena olemas kinoekraanisuurused televiisorid ning igas ruumis oma iPad-id. Kõikidele klientidele antakse vastuvõtust nutitelefon, mille nad peavad tagastama alles väljaregistreerimisel. Ka Londoni saastunud õhku pole seal viibides vaja karta, kuna hotellis on viimase peal õhu ventilatsioonisüsteem.

9. Marriott hotell Gentis, Belgia

Tegemist tundub olevat üsna tavalise hotelliga, kuid tegelikult paistis Gentis asuv hotell silma sellega, et seal võeti esimesena Euroopas töötajate hulka ka robot. Mario nime kandev robot räägib 19 keelt, seega on teda hea kasutada toateenindajana, aga ka vastuvõtulauas inimesi hotelli registreerimisel.

10. Henn-na hotell Tōkyōs, Jaapan

Henn-na hotelli vastuvõtulaud / Scanpix
Henn-na hotelli vastuvõtulaud / Scanpix Foto: SCANPIX

Jaapanlased on valinud oma hotelli vastuvõtutöötajateks robotid, kellest osadadele on antud dinosauruse kuju. Majutusasutusest võib leida aga veel teiste ülesannetega roboteidki, näiteks pakikandjaid. Tänu toa uste juures asuvatele näotuvastusseadmetele pole hotellis eraldi võtmeid vaja.

Nimekirja koostas Skyscanner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles