Airbusi uus lennuk võib tehnilise vea tõttu plahvatada

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbus A350-941
Airbus A350-941 Foto: Vida Press

Euroopa lennuturvalisusagentuur andis Airbus A350-941 lennukitele hoiatuse, kuna neil ilmnes tehniline rike, mis võib tekitada tulekahju.

Tehnilise rikkega lennukeid on teiste hulgas Lufthansal, Singapore Airlinesil, Cathai Pacificul ja Qatar Airwaysil. Kõikidele sellelaadsetele lennukitele tuleb teha tarkvara uuendus, mis lahendab ka probleemi, vahendab Washington Post.

Hetkel on oht, et hüdraulikapump lõpetab jahutussüsteemis töötamise ja seega kuumeneb jahutusvedelik üle, mis võib lõppeda plahvatusega. Agentuur hoiatas, et tehnikarikete ahel võib põhjustada kütusepaakides tulekahju.

Airbusi esindaja kinnitas, et hüdraulikasüsteemides on leitud anomaalia. Samas kinnitas ta, et nende eksperdid töötavad juba selle nimel, et teha tarkvara uuendus, mis probleemi lahendaks. Lufthansa esindaja sõnul on nad probleemiga juba tegelenud ja seega lennugraafikus mingeid muudatusi vaja teha ei ole.

Vaatamata veale on seda tüüpi lennuk Airbusi üks müüdavamaid mudeleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles