Mürgise gaasi tõttu evakueeriti rannalt sadu turiste

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beachy Head rand
Beachy Head rand Foto: Vida Press

Suurbritannias asuv rand Beachy Head on populaarne nii kohalike kui ka turistide hulgas. Pühapäeval täitis ranna aga müstiline udu, mis osutus inimestele ohtlikuks.

Rannas viibijad nägid mere peal kummalist udu, mis vaikselt ka maa poole liikus. Kõik põgenesid küll rannast, kuid kannatanuid oli siiski palju. Peaaegu 250 rannasolijat vajasid hiljem arstiabi, sest neil oli raskusi hingamisega ja nende silmad tulitasid, vahendab BBC.

Hetkel käib uurimine, millise gaasiga võis olla tegu ning kust leke alguse sai. Kuigi piirkonna rannad on nüüdseks taas külastajatele avatud, jälgitakse olukorda pingsalt, et õnnetuse kordumist vältida. Politsei kahtlustab, et gaas hakkas levima merelt. Varasemalt on aurud Inglismaale levinud Prantsusmaa rannikul asuvatest tehastest, kuid seekord ei ole see veel kinnitust leidnud.

Politsei sõnul on sümptomid inimestele küll ebameeldivad, kuid need ei ole eluohtlikud. Külastajad ise kartsid, te tegu on kloorilekkega. Piirkonna päästemeeskonna hinnangul on see aga äärmiselt ebatõenäoline.

 

Beachy head Chemical leak

A post shared by Jacob Ward (@j20_wmj) on

Rannas viibinud mees kirjeldas, et gaas ilmus üsna ootamatult ning õhus oli tunda tugevat kloorilõhna. «See oli kindlasti ebatavaline, sest vaid kümme minutit varem, oli ilm ilus, selge ja päikeseline.»

Ranniku lähistel elavatel inimestel on soovitatud hoida uksed ja aknad suletuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles