Sihtkohad, kus eri tüüpi paarid võiksid oma mesinädalad veeta

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesinädalad
Mesinädalad Foto: Vida Press

Mesinädalate sihtpaika valides peaks paar arvesse võtma oma eripära ning huvisid, sest osadele inimestele meeldib veeta koos aega soojas merevees, samal ajal kui teised tahavad tunda korralikku adrenaliini mägiradadel seigeldes.

Romantikat armastav paar: Provence, Prantsusmaa

Lavendlipõld
Lavendlipõld Foto: Vida Press

Provence’i piirkond sobib oma perfektselt violetsete lavendliväljade, Vahemereliste kallaste ning romantiliste Saint Tropezi, Monaco, Nice’i ja Marseille’ga suurepäraselt romantikat armastava paari sihtkohaks.

Tantsimist armastav paar: Buenos Aires, Argentina

Tangotantsijad La Bocas
Tangotantsijad La Bocas Foto: Vida Press

Tuntud ka kui «Lõunas asuv Pariis» on see linn täis erksates toonides maju, elavat muusikat ning kirglikku tantsu, eriti kuulus on selle poolest La Boca piirkond. Linna külastades tasuks seal kindlasti lihvida oma tango tantsimise oskust, kuna tants sai alguse just Argentinast.

Paar, kes soovib saada eemale hullutavast ilmakärast: Lapimaa, Soome

Klaasist iglu Lapimaal
Klaasist iglu Lapimaal Foto: Vida Press

Karge kliimaga Lapimaal saab mesinädalatel olev paarike näha looduse ilu päeval suusatades või põhjapõtradega sõites ning õhtul klaasist iglusse pugedes, kus on teineteise kaisus hea vaadelda tähistaevast ning imelisi virmalisi.

Pidutseda armastav paar: Rio de Janeiro, Brasiilia

Rio de Janeiro karneval
Rio de Janeiro karneval Foto: Vida Press

Vastabiellunud, kes soovivad, et pidu ei lõpekski, peaksid suunduma pärast pulmi Rio de Janeirosse, kus leidub arvukalt üle maailma tuntud klubisid, tantsupidustusi ja suurepäraseid randasid. Rio de Janeiro karnevalist osa võtmiseks tuleks oma reis planeerida veebruari kuusse.

Kuninglikku kohtlemist otsiv paar: Udaipur, India

Udaipur
Udaipur Foto: Vida Press

Udaipurit peetakse India üheks kõige romantilisemaks linnaks, kuid seda öeldes peetakse silmas peamiselt üht konkreetset hotelli. 1746. aastal kuninglikku päritolu Jagat Singh II jaoks ehitatud palee, mis tundub justkui Pichola järve kohal hõljuvat, on tänapäeval muudetud väga luksuslikuks viietärnihotelliks, kus on võimalik nautida spaa teenuseid ning kus klientidel on olemas erateenrid.

Adrenaliini armastav paar: Interlaken, Šveits

Interlaken
Interlaken Foto: Vida Press

Piltilus linn keset Šveitsi Alpe pakub rohkelt eneseületamisvõimalusi, teiste hulgas langevarjuhüppeid, tiibvarjuga lendamisi ning benji-hüppeid. Romantilisust lisavad tegevustele aga taamal paistvad Alpid.

Rannapuhkust otsiv paar: Bora Bora, Maldiivid

Bora Bora
Bora Bora Foto: Vida Press

Pole saladus, et Bora Bora on mesinädalate pidajate jaoks üks kuumim paik, sest uskumatult ilusad korallrifid, luksuslikud kuurortid ning kristallselged helesinised laguunid ei jäta noorpaare kindlasti külmaks.

Paar, kes otsib spirituaalset rännakut: Lhasa, Hiina

Lhasa
Lhasa Foto: Vida Press

Hiinas Tiibeti autonoomse piirkonna pealinnas Lhasas on palju pühakodasid, mida avastada. Üheskoos on võimalik ette võtta jalutuskäik saginat täis linnatänavatel, seejärel nautida rahu Norbulingka aias ning viimaks külastada piirkonna munga- ja nunnakloostreid.

Toitu armastav paar: San Sebastian, Hispaania

San Sebastian
San Sebastian Foto: Vida Press

See Põhja-Hispaanias asuv linn arvatakse maailma parimate sihtkohtade hulka, mis pakuvad suurepärast toitu. San Sebastianis asub lausa kaks maailma 30 parima hulka kuuluvat restorani, Mugaritz ning Arzak, ja seitse Michelini tähtedega söögikohta.

Spaasid armastav paar: Island

Sinine Laguun
Sinine Laguun Foto: Vida Press

Pulmade plaanimise järel kulub kosutav spaapuhkus marjaks ära. Looduslähedase spaakogemuse otsimisel tasub sammud seada Islandile, kus peale mõnusat rohelisuses matkamist on hea külastada kuulsa kuumaveeallikaga Sinise Laguuni spaad.

Palju reisinud paar: Ljubljana, Sloveenia

Ljubljana
Ljubljana Foto: Vida Press

Sloveenia pealinn unustatakse tihtipeale Pariisi või New Yorgi kõrval ära, kuid tegelikult pakub linn samamoodi eripärase vaatega tänavapilti, kus inimesed sagivad väikeste kohvikute juures, liikudes mööda või põigates sisse kaunitesse kunstigaleriidesse. Jalutades kallimaga käsikäes, võib paar avastada end kõndimast üle kaunite munakivitänavate ja kanaleid ületavate sildade Ljubljana lossi suunas.

Veini armastav paar: Traverse City, USA

Traverse City veinipiirkond
Traverse City veinipiirkond Foto: Vida Press

Traverse City asub samal paralleelil, millel paikneb Burgundia ning Bordeaux’gi, seega on ka nende piirkondade veinitoodangud üsna sarnased, kuid Traverse Citys on need odavamad. Paik on kogunud kuulsust oma valgete veinide Chardonnay ning Pinot Grigioga, aga ka Prantsuse stiilis punaste Pinot Noir, Cabernet Franc ja Merlot veinidega.

Seiklusi armastav paar: Riviera Maya, Mehhiko

Riviera Maya
Riviera Maya Foto: Vida Press

Kariibimere rannikul olevas piirkonnas on seiklusjanulisele paarile pakkuda palju erinevaid paikasid, alustades metsikute džunglite ja lõpetades eriliste kurisutega (näiteks Rio Secretoga).

Loomi armastav paar: Botswana

Safari Okavango jõe deltas
Safari Okavango jõe deltas Foto: Vida Press

Botswana Okavango jõe deltat peetakse üheks maailma parimaks paigaks, kus minna safarile, et näha metsikus looduses elavaid loomi ning linde.

Väsimatu paar: New York, USA

Paar New Yorgis
Paar New Yorgis Foto: Vida Press

Kaaslasega New Yorgi avastamisel pole võimalustki, et hakkaks kordagi igav, sest avastamist väärivaid galeriisid, muuseume, auhindu võitnud restorane ning peokohti jagub linnas kõikjale.

Kunsti armastav paar: Firenze, Itaalia

Firenze
Firenze Foto: Vida Press

 Firenze katedraali kaugelenähtavast kupli, Michelangelo «Taaveti» skulptuuri ja Botticelli «Veenuse sünni» oma silmaga nägemisest ei ütle ükski kunsti tõsiselt armastav inimene ära. Firenze on suurepärane paik, kus kallimaga Itaalia gelatot süües ning Boboli aedades jalutades veeta oma erilised mesinädalad.

Linna armastav paar: Madrid, Hispaania

Debodi tempel
Debodi tempel Foto: Vida Press

Linnamelu nautijad leiavad Madridi näol hea sihtkoha, kus elu kihab nii päeval kui öösel, suur osa baaridest ning restoranidest on avatud ka hiliste õhtutundideni. Romantiliseks päikeseloojangu vaatamispaigaks on kindlasti antiikne Debodi tempel.

Nimekirja koostas Insider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles