15 lennujaama, kuhu kõigile pilootidele meeldib lennata

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maandumine
Maandumine Foto: Vida Press

Nii nagu igal tööl kujunevad välja oma lemmikud rutiinid või ülesanded, mida hea meelega kas või iga päev täita võiks.

Pilootidel on samuti oma lemmiklennujaamad, kuhu maandumine võib tunduda alati parem, kodusem või lihtsalt ilusam, kui mõnes muus paigus sama tegemine. Piloodid selgitasid, mis neile mõne lennujaama puhul eriti meeldib, vahendab Telegraph.

1. Napoli, Itaalia

Vaated on maandumisel lihtsalt hingematvad! Ma naudin väljakutset, mida see lennujaam pakub, sest sinna tuleb teha alati järsem maandumine kui mujale. Lisaks lennukist välja astudes tervitab sind alati mõnusalt soe õhk.

2. Christchurch, Uus-Meremaa

Mulle meeldib Uus-Meremaale lennata, sest sinna minek on alati nii maaliline, see on tõeliselt kaunite vaadetega lend. Lumised mäetipud, väikesed orud ja karjamaad, kus lambad söövad rohtu. Pärast maandumist tervitavad sind alati rõõmsad kiivide (uus-meremaalaste, toim.) naeratused.

3. Leeds, Suurbritannia

Kuivalt Hispaania madalmaalt naasemine Suurbritanniasse on alati vahva. Kokpitist on enne maandumist näha Yorkshire’i kaunid mäenõlvad. Mis mind alati üllatab on see, kui roheline võib kõik olla.

Ma armastan ka Gibraltarile lennata. See on suurepärane maandumine, kui tuled just hiiglasliku kalju nurga tagant ja sulle avaneb imeline vaade. Kahjuks ei ole kunagi võimalik sellest pilti teha.

4. Funchal, Madeira, Portugal

Funchal on alati põnev. Maandumisrada on uuristatud mäeküljele, kus ühel pool on kõrge mäesein ja teisel pikk kukkumine vette. Pool sellest rajast on ehitatud postide otsa, sest saarel polnud lihtsalt ruumi, et piisavalt pikka rada ehitada.

5. Innsbruck, Austria

Kokpitist avanev vaade Alpidele on võrratu. Iga aasta saame eraldi koolituse, kuidas sinna lennujaamale maanduda, sest see on erakordselt keeruline. Raskeks teevad selle lennujaama ümbritsevad mäed, võimalik paks lumekiht, tugevad tuuled, mis põhjustavad ka korraliku turbulentsi ja üsnagi lühike maandumisrada.

6. Jersey, Suurbritannia

Siin on võrdlemisi väike maandumisrada korralikele reisilennukitele, mistõttu tuleb hoolikalt planeerida ja kõik kaugused välja kalkuleerida. Lisaks on siin lennukist väljudes alati soojem, kui Suubritannia põhiosas.

7. London Heathrow, Suurbritannia

Kaaspiloodil, kes istuvad tavaliselt paremal, saavad selle maandumise käigus sisse ahmida paremad vaated. Siit saab näha Thamesi jõge ja vanasid kaisid, mis meenutavad Londoni kunagist merendushiilgust.

8. New York, Ameerika Ühendriigid

Kui ilm on kehva võib siia maandumine olla üsna keerukas, kuid seda põnevam see ka on. See on üks vähestest paikadest, kus piloot saab autopiloodi täielikult välja lülitada ja ise lennukit juhtida. Sageli aitab sellele kaasa ka üsna korralik taganttuul, mis ei kaob ära alles vahetult enne maandumist.

9. Hamiltoni saar, Austraalia

Hamiltoni saarele maandudes tuleb üle lennata kaunitest liivarandadest ja türkiissinisest ookeaniveest. Sageli kohtab seal ka suuri jahte ja lennujaam asub kohe sadama kõrval. Kõik see ümbritsev rahustab hetkega maha ja nii lõõgastud kohe kui lennukist välja astud.

10. Stavanger, Norra

Selgel ja ilusal päeval lennates üle rannikupiiri ja üle järvede avaneb kokpitist võrratu vaade.

11. Gibraltar

Gibraltarile maandumine võib olla üsnagi keerukas. Mägedelt alla rulluv tuul võib maandumise teha konarlikuks ja turbulents on tugev. Ühtlasi ei ole Gibraltaril ühtegi ülimalt modernset abimeest, mistõttu tuleb jääda baasteadmiste juurde ja lennuk sedasi maandada. Autopilooti ei kasutata ja lennuk tuleb maandada nägemise järgi.

12. Peking, Hiina

Kui ma 20 aastat tagasi alustasin Pekingisse lendamist, siis oli kogu koristusmeeskond, umbes 20 inimest, lennukit ootamas ja selleks ülesrivistatud. See tekitas nii endas kui ka reisijates väga austusväärse tunde ja kõik vaatasid, kuidas neid tervitati.

13. Kittilä, Soome

Parim aeg sinna maandumiseks on talvel, kui päevavalgust peaaegu polegi ja piirkonnale laiub jäätuv udu. See tekitab üsna muinasjutulise vaatepildi, kui lennuki tuled läbi lumesaju paistavad. Seal tervitab alati sõbralik meeskond ja kõik täiskasvanud on kui lapsed, kes lumesõda mängivad.

14. Ilulissat, Gröönimaa

Ma hiljuti lendasin sellesse üksikusse mereäärsesse linna Lääne-Gröönimaal. Seal elab vaid 5000 inimest ja see on üks rahulikemaid kohti, kuhu ma lennanud olen.

15. San Francisco, Ameerika Ühendriigid

Maandumisel on näha linna tunnusmärgid Golden Gate värav ja Alcatrazi vangla. Lisaks on see ka suurepärane linn, kus paar päeva veeta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles