Veneetsia linnapea: kõik, kes karjuvad «Allahu akbar», lastakse maha (1)

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veneetsia
Veneetsia Foto: Vida Press

Veneetsia üsna karmikäsuline linnapea sõnas, et kõik kes linna Püha Markuse väljakul karjuvad «Allahu akbar» lastakse maha.

Liinapea Luigi Brugnaro sõnas, et maha laskmiseni viib kolm sammu. Ta lisas, et Veneetsia on oluliselt turvalisem kui Barelona, vahendab Independent.

«Me oleme valvel. Kui keegi jookseb Püha Markuse väljakule ja karjub «Allahu akbar» laseme ta maha. Aasta tagasi ütlesin, et pärast nelja sammu. Nüüd, et pärast nelja,» sõnas Brugnaro. Samas ei ole avalikult täpsustatud, milliste sammudega on tegu. «Ma ei ole kunagi poliitiliselt korrektne olnud, ma olen ebakorrektne. Ma laseksin, meie laseksime,» rääkis ta Põhja-Itaalias peetud konverentsil.

Suured turismiatraktsioonid Milanos, Roomas, Bolognas ja Torinos on kõik teinud samme, et muuta jalakäijate alasid turvalisemaks. Kuigi Itaalias ei ole seni ühtegi terrorirünnakut toimunud on olnud mitmeid hoiatusi, et peatselt võib see juhtuda. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles