EasyJet hoiatab Facebookis leviva petuskeemi eest

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Easyjet ja Ryanair lennukid.
Easyjet ja Ryanair lennukid. Foto: Panther Media/Scanpix

Facebookis ringleb reklaam, milles lubatakse easyJeti 22. sünnipäeva puhul tasuta lennupileteid, ent see on vaid petturite viis reisihuviliste isiklikke andmeid õngitseda.

Facebookis leviva reklaami kohaselt lubab odavlennufirma easyJet oma sünnipäeva puhul kõigile reisijatele kaks tasuta lennupiletit, vahendab Sun. Kui aga kuulutust lähemalt uurida, ilmneb, et veebilehe aadressiks on easyjetlover.us, mida lennufirma kindlasti ei kasuta. See aga pole takistanud paljusid inimesi reklaamile klikkimast ning oma andmeid sisestamast. Nii võivad aga inimeste tundlikud andmed minna petturite kätte, kes neid oma huvides ära kasutavad.

EasyJeti võltskampaania. Foto:
EasyJeti võltskampaania. Foto: Foto: Facebook/The Sun

Lennufirma pressiesindaja väitel on nad võltskampaaniast teadlikud ning võivad kinnitada, et tegu pole ametliku easyJet piletiloosiga. Nad on oma Facebooki lehel ka inimesi selle eest hoiatanud ning rõhutavad, et kõik kampaaniad ja auhinnamängud leiavad aset vaid nende ametlikul Facebooki lehel.

Tegu pole esimese lennufirmaga, mis on langenud sotsiaalmeedias petukampaania ohvriks. Täpselt sama sisuga tasuta võltspileteid pakuti möödunud nädalal ka Ryanairi lennufirma nime alt. Siis oli selgituseks samuti viide, et lennufirma korraldab kampaaniat oma 32 tegutsemisaasta täitumise puhul ning veebilehe aadressiks oli ryanair.bookings.us.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles