Ettevaatust: need kümme riiki on üksi reisimiseks kõige ohtlikumad (2)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üksinda reisimisel on palju plusse, kuid alati tasub sel puhul ka olla hoolas ja asja võimalikult turvaliselt võtta.

AOL vahendab ligi 21 000 osalejaga läbi viidud küsitlust, mille abil taheti teada saada, millised riigid on sooloreisijatele kõige ohtlikumad. Arvesse võeti, kui kultuuriliselt ligipääsetavad, sõbralikud, lõbusad, mõnusa kliimaga, turvalised, ilusad ja toredad sihtkohad on. Siin on kümme riiki, mida peetakse kõige ohtlikemateks kohtadeks, kuhu üksinda rännakutele minna. Vaata galeriid!

1. Iraan. Üks suurima rahvastikuarvuga Lähis-Ida riike, seal elab 80,8 miljonit inimest, kuid praegu valitseb seal autoritaarne režiim.
1. Iraan. Üks suurima rahvastikuarvuga Lähis-Ida riike, seal elab 80,8 miljonit inimest, kuid praegu valitseb seal autoritaarne režiim. Foto: AFP / Scanpix

2. Pakistan. Pakistanis möllavad rahutused, poliitiline ebastabiilsus ja korruptsioon.

3. Saudi Araabia. Riik püüab leida tasakaalu turvalisuse, kontrolli ja demokraatia suurendamise vahel. Tasakaalutus on sundinud valitsust võitlema protesteerijate ja ekstremistidega.

4. Kasahstan. Loodusvarade poolest rikas, kuid nõrga rahvusidentiteediga. Neid mõjutab tugevalt Venemaa kultuur ja Kasahstanil on raskusi oma enda traditsioonide elluäratamisega.

5. Omaan. Vanim iseseisev riik Araabias, millel on õnnestunud pääseda islamistide militaarvägivallast, kuid eelarvedefitsiit on asjad pingeliseks ajanud. Kritiseeritakse tsensuuri ja repressiooni.

6. Angola. Riik jõudis küll pärast pikki aastaid kestnud kodusõda rahuni aastal 2002, kuid taastumine on olnud pikk ja vaevaline. Kolmandik riigist on kirjaoskamatu ning vaesus lokkab.

7. Alžeeria. Möödunud sajandil liikus riik ühest sõjast teise. Enamik riigist on kõrb, peamine majanduslik mure on aga korruptsioon ning kodanikuõiguste osas sõnavabaduse puudumine.

8. Nigeeria. Taas riik, mis on olnud kodusõja kütkeis. Enamik riigi elanikest elab vaesuses, kolmandik riigi lastest ei käi koolis. HIV/AIDSi põhjustatud surmade arvult maailmas esikohal.

9. Aserbaidžaan. Presidentaalne vabariik, kuid juttu on korruptsioonist ja inimõiguste rikkumisest.

10. Liibanon. Aasia ja Euroopa piiririik, mis on sattunud poliitiliste ja religioossete kokkupõrgete keskele. Põgenikud kurnavad majandust ja Süüria sõda on toonud kaasa vägivalla suurenemise ka Liibanonis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles