Kümme turistidest enim puutumata sihtkohta (1)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui otsid sihtkohta, kuhu ei satu peaaegu ükski turist, siis see nimekiri on just sulle. Iga reisija unelm on leida puutumata maailmanurgake!

Sellised kohad tõesti ka eksisteerivad, kirjutab Daily Mail. ÜRO maailmaturismi raporti kohaselt on küllalt sihtkohti, mida külastab igal aastal ääretult vähe inimesi. Vaata galeriid!

1. Tuvalu (1000 külastajat aastal 2016). Veatud rannad, türkiissinine vesi - üllatav, et see paradiisisaar on avastamata! Kuulub Suurbritannia alla, riigipeaks on kuninganna Elizabeth. / Scanpix
1. Tuvalu (1000 külastajat aastal 2016). Veatud rannad, türkiissinine vesi - üllatav, et see paradiisisaar on avastamata! Kuulub Suurbritannia alla, riigipeaks on kuninganna Elizabeth. / Scanpix Foto: SCANPIX

1. Tuvalu (1000 külastajat aastal 2016). Veatud rannad, türkiissinine vesi - üllatav, et see paradiisisaar on avastamata! Kuulub Suurbritannia alla, riigipeaks on kuninganna Elizabeth.

2. Kiribati (4000 külastajat). Lähim tsivilisatsioon Kiribatile asub viie tunni kaugusel Havail. 33 korallitolli, türkiissinised laguunid, turistidel on võimalus saart avastada rattal, paadiga või jalgsi.

3. Sao Tome & Principe (8000 külastajat). Aafrika väiksuselt teine riik, tõeliselt rahulik pelgupaik. Saad vaadelda vaalu ja delfiine, sukelduda, rännata vihmametsades...

4. Montserrat (9000). Kunagi väga populaarne sihtkoht on pärast looduskatastroofe aeglaselt tuhast tõusmas. See Väikeste Antillide saarestikku kuuluv saar Kariibi meres saab praegu uhkeldada vulkaan Soufiere Hillsiga, mis aastal 1989 saarekese pea täielikult laastas.

5. Comoros (24 000). Madagaskari lähistel, India ookeanis asuvad saarekesed on imeliseks pelgupaigaks igapäevaelust. Just seal asuvad parimad avastamata rifid, kuhu sukeldumine on tõeline maiuspala.

6. Djibouti (51 000). Aafrika «sarvel» asuv riigike on silmapaistev selle poolest, et seal elab naisi palju rohkem kui mehi. Riiki võib reisida, kuid ei soovitata liikuda Eritrea piiri lähistel ning tasub silmas pidada, et riik on Jeemeni konfliktist põgenevate inimeste rännuteel.

7. San Marino (60 000). Linnriik San Marino pakub palju võimalusi mägedelt ümbruskonda imetleda ning ajaloohuvilise jaoks on tegemist suurepärase sihtkohaga.

8. Timor-Leste (66 000). Kui sa otsid seiklust ja ei taha minna suurele grupireisile, siis Aasias asuv Timor-Leste on sulle ideaalne.Džunglid, mäed, värvikirevad mägikülakesed - palju avastamata aardeid.

9. Liechtenstein (69 000). Maailma väiksuselt kuues riik on samuti üks kõige vähem avastatumaid sihtkohti. Asub Austria ja Šveitsi vahel, väliseikleja mängumaa ja maailma ainus riik, mis asub täielikult Alpides.

10. Sierra Leone (74 400). Ilmselt saab süüdistada Ebola-puhangut selles, mis on selle riigi külastatavus rängalt langenud, kuid märtsis 2016 kuulutas maailma terviseorganisatsioon riigi Ebola-vabaks. Siin turistidel palju avastada: rahvuspargid, mangroovisood, liivarannad, Loma mäed. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles