Mupo hakkab suvel turiste abistama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Mupo töötajad Tallinna tööbörsil korda hoidmas.
Pildil Mupo töötajad Tallinna tööbörsil korda hoidmas. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Munitsipaalpolitsei  toob Tallinna vanalinna, Toompeale ja sadamasse kuni kolm patrulli, kes aitaksid välisturiste näiteks tänavate leidmisel ja taksode kasutamisel.

Tallinna vastne abilinnapea Kalle Klandorf rõhutas, et eraldi turismipolitsei osakonda mupos luua ei kavatseta. Töö ümberkorraldamise käigus leitakse juba olemasolevate seast kuus töötajat, kes hakkavad suvel turiste abistama. Raskemaks teeb valiku asjaolu, et turismipolitseinikud peavad võõramaalastega suhtlemiseks keeli oskama.

«Eile oli mul just selles küsimuses nõupidamine oma alluvatega ning täna on ka Tallinna turismialane nõupidamine, kus teeme ettepaneku, et leiame inimesed, kes hakkavad turismipolitseinike ülesandeid täitma,» sõnas Klandorf.

Ta lisas, et kui turismipolitseinikud linnas patrullivad, siis vaatavad nad ka kõiki muid asju – kuidas on lood heakorraga, kas kuhugi seintele on midagi soditud, kus rikutakse alkoholiseadust ja nii edasi.

Kindlasti aitavad mundris mupolased ka taskuvargaid välisturistidest eemale peletada, kuid varaste püüdmine ei kuulu mupo pädevusse. Ainuke võimalus midagi ette võtta on riigipolitseile kahtlastest tegelastest teatada ning seda kindlasti ka tehakse.

«Kui mõni turist mupo patrulli poole selles küsimuses pöördub, siis kutsub ta kohe politsei kohale,» kinnitas Klandorf. «Ma ise loodan, et vormis inimesed peletavad kindlasti ka taskuvargaid eemale.»

Abilinnapea mainis, et mupo isikkoosseisu laienemise plaani praegu küll ei ole – olemasolevate inimestega tuleb hakkama saada, korraldades ametis tööd ümber. Kuna aga mupo saab pidevalt ülesandeid juurde ning see tendents ilmselt jätkub, siis mingil hetkel tuleb siiski hakata mõtlema inimeste juurdepalkamisele.

«Ega ükski töötaja ei saa endale lõpmatuseni ülesandeid juurde võtta, mingil hetkel tuleb inimesi ka juurde võtta, aga praegu seda vajadust ei ole,» sõnas Klandorf.

Mupo juht Monica Rand lisas, et nn turismipolitsei loomisel selgitatakse esmalt välja hetkeolukord, probleemid ja vajadused. Sellesse tegevusse kaasatakse ka turismifirmad ja -bürood, hotellid, baarid ja restoranid.
«Praegu on plaan selline, et katseprojektis osalevad turismipolitseinikud hakkavad asuma mupo kesklinna tugipunktis, kuhu suunatakse ka probleemidesse sattunud turistid, et nad saaksid vajadusel politseilt abi,» ütles Rand.

Ta lisas, et turismipolitsei üks ülesanne on ka juhendada välismaalasi taksode kasutamisel Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles