Riik pildis: kümme kohta, mida Saksamaal külastada

Neuschwansteini loss Foto: Vida Press
Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe reisiportaali «Riik pildis» artikliseeria toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

Saksamaad võib pidada vanade losside ning linnade otsijate paradiisiks, sest ajaloolisi paiku on riigis rohkesti. Samuti on üsna lihtne ühest linnast teise minna, sest nendevaheline teedevõrgustik on väga hea.

Berliin

Brandenburgi värav
Brandenburgi värav Foto: Vida Press

Saksamaa pealinn on ühtlasi ka riigi rahvarohkeim linn. Huvitavaks asjaoluks on Berliini puhul see, et ligi üks kolmandik linnast on kaetud parkide, metsade, jõgede, aedade ning järvedega. Teiste hulgas on tuntumateks vaatamisväärsusteks Reichstagi (Riigipäeva) hoone, Brandenburgi värav, Berliini loomaaed ning Pergamoni muuseum.

Nürnberg

Nürnbergi jõuluturg
Nürnbergi jõuluturg Foto: Vida Press

Nürnberg asub Baieri liidumaa keskel ning seda peetakse Saksamaa linnade kroonijuveeliks. Lisaks gooti stiilis kirikutele, eriilmelistele elumajadele ning ka pisut nüüdisaegsematele ehitistele võib jõuluajal linnast leida maagilise jõuluturu, mis jätab turistidele linnakülastusest eriti sooja mälestuse.

Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber
Rothenburg ob der Tauber Foto: Vida Press

Justkui muinasjutust pärit Rothenburg ob der Tauberi vanalinn on väga hästi säilinud ning seepärast leidub seal ka rohkelt külastajaid. Tauberi jõe ääres võib kohata kirikuid ning maju, mille ehitusajajärk ulatub tagasi 15. või 16. sajandisse. Linnas uudistades ei tohiks unustada ka jalutuskäiku vana raekojaga turuplatsile.

Saksi Šveitsi rahvuspark

Bastei sild
Bastei sild Foto: Vida Press

Tšehhi piiri ääres olev rahvuspark (inglise keeles Saxon Switzerland National Park) toob hästi esile Saksamaa looduskaunid kohad, mis lisavad ajaloolistele linnadele head vaheldust. Kaitseala on ühendatud Tšehhi Šveitsi rahvuspargiga (inglise keeles Bohemian Switzerland National Park). Saksamaal on loodushuvilisel võimalik avastada 16 erinevat rahvusparki.

Lindau

Lindau
Lindau Foto: Vida Press

Pika ajalooga linna teeb eriliseks ka asjaolu, et Lindau vanalinn asub hoopiski ühel Bodeni järves asuval saarel. 3000 elanikuga linn on mandriga ühendatud silla abil, kus lisaks maanteele on ka raudtee.

Lübeck

Lübeck
Lübeck Foto: Vida Press

Lübeck Läänemere olulise sadamalinnana oli sajandeid Hansa Liidu pealinn. Kuigi paik sattus Teises maailmasõjas pommitajate üheks sihtmärgiks, on linnas siiski säilinud hulk ajaloolisi hooneid, nende seas 12. sajandist pärit raekoda ning Holstentori linnavärav.

Neuschwansteini loss

Neuschwansteini loss
Neuschwansteini loss Foto: Vida Press

Saksamaa enim pildistatud hoone on kahtlemata kogu Euroopa üks populaarsemaid vaatamisväärsusi. Muinasjutuline loss andis omal ajal inspiratsiooni ka Walt Disney «Uinuva kaunitari» lossi ehitamiseks Disneylandi. Romantismiajastu sümbolina tuntud ehitise lasi teha kuningas Ludwig II, kes oli tuntud oma unenäoliste ja ebarealistlike ideede poolest.

Köln

Köln
Köln Foto: Vida Press

Rooma impeeriumi ajal asutatud linn on praeguseks saanud riigi olulisemaks meediakeskuseks. Seal on hulgaliselt vanu ehitisi, millest tuntuim on UNESCO maailmapärandi nimistus olev Kölni katedraal. Selle ehitamiseks kulus ligi 600 aastat.

Leipzig

Rahvastelahingu monument Leipzigis
Rahvastelahingu monument Leipzigis Foto: Vida Press

Linnale on kuulsust toonud nii Johann Sebastian Bach, Johann Wolfgang von Goethe kui ka Richard Wagner. Siin asub üks Euroopa suurim monument Völkerschlachtdenkmal ehk Rahvastelahingu monument, mis püstitati Napoleoni sõdades hukkunute mälestuseks.

München

München
München Foto: Vida Press

München on paljudele turistidele paik, kust sai alguse maailmakuulus Oktoberfest. Linna tasuks külastada ka väljaspool festivaliaega, sest Münchenis jalutades on hea näha, kuidas on suudetud ühendada ajaloolised hooned ning modernsed ehitised. Nii leidub paigas kõigile huvilistele midagi, vastavalt sellele, kas otsitakse kirikuid, keskaegseid rajatisi, kuninglikke paleesid, kirevat ööelu või ostlemisvõimalusi.

Vaata ka, milliseid paiku tasub külastada Austrias, Gruusias, Kreetal, Inglismaal, Prantsusmaal, Hispaanias, Portugalis, Rumeenias, Kreekas, Küprosel, Horvaatias, Itaalias, Santorinil ja Bulgaarias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles