Kuus põhjust, miks jätta reisimine hoopiski sügisesse

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisene matkaja
Sügisene matkaja Foto: Vida Press

Puhkuseplaanid on enamikul tehtud küll suveks, kuid tegelikult on mitu põhjust, miks järgmisel aastal valida reisimisajaks just sügis.

Ilmastik on mahe

Uusi kohti avastama minnes tasub küll soe kampsun kaasa haarata, kuid tegelikult pole väljas liikudes sel aastaajal ei talviselt külm ega higistamapanevalt palav.

Reisimine on odavam

Odavalt reisida tahtvad inimesed valivadki oma seiklemise ajaks teadlikult sügise, sest väljaspool hooaega reisides on võimalik soetada odavamad lennupiletid ning ka ööbimiskohakulud on väiksemad.

Populaarsed sihtpaigad pole ülerahvastatud

Sügisel, kui lapsed on kooli tagasi läinud ning suurem osa täiskasvanutest jätnud seljataha suvepuhkuse, on võimalik külastada kuulsaid kohti ilma, et pildi tegemisel peaks kogema ebameeldivat küünarnukitunnet, ootama pikalt mõnes järjekorras või broneerima söögikohad väga pikalt ette.

Lehestik on imetlusväärne

Looduses liikumine on kirevate lehtedega puude all kindlasti omaette väärtusega ning punakad toonid annavad ümbruskonnale ja kõrval olevatele vaatamisväärsustele palju juurde.

Sügisel toimub palju huvitavaid festivale

Kuigi suurürituste põhihooaeg on tõepoolest suvel, siis külastamisväärseid üritusi toimub ka sügisel rohkelt, näiteks üheks suursündmuseks, kuhu inimesed üle maailma kohale tulevad, on Saksamaal toimuv Oktoberfest.

Hooaja puu- ja köögiviljade valik on suurepärane

Värskest toorainest valmistatud toit on parim ja seega pakuvad ka kohalikud restoranid sügise saabudes eriroogasid, milles kasutatakse vastvalminud õunu, pirne, kartuleid ja muud seesugust, muutes rahvusköögi järele proovimise veelgi huvitavamaks.

Soovitusi jagas Insider.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles