10 maailma vägevamat kuumaveeallikatega paika

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fosso Bianco
Fosso Bianco Foto: Vida Press

Ungari pealinn Budapest on hetkel ainuke pealinn maailmas, kus on võimalik nautida kuumaveeallikas olesklemist. Üle maailma on kuumaveeallikate leiukohti palju rohkem ning paljusid pole turistid siiani veel avastanud.

Allikaid on võimalik külastada nii luksuslikeks muudetud basseinides kui ka täielikult looduse kujundatud keskkonnas, vahendab Popsugar.

Banjari kuumaveeallikad, Bali

Banjari kuumaveeallikad
Banjari kuumaveeallikad Foto: Vida Press

Banjaris asuvad allikad on sajandeid vanad, kuid viimastel aastatel on nende ümbrus teinud läbi olulise uuenduskuuri. Paika on ehitatud neli erineval kõrgusel asuvat basseini, mida kaunistavad avatud lõugadega draakonite peade kujutised.

Sinine Laguun, Island

Sinine Laguun
Sinine Laguun Foto: Vida Press

Grindaviki kuulsat helesinise veega laguuni kasutatakse ära nii energia tootmiseks kui ka turistide ligimeelitamiseks. Tervendav vesi mõjub väga hästi nahale ning kuigi paiga külastamine pole odav, tasub Islandile minnes siiski see paik oma külastatavate kohtade nimekirja lisada.

Nyuto Onsen-kyo, Jaapan

Nyuto Onsen-kyo
Nyuto Onsen-kyo Foto: Vida Press

Müstilise atmosfääriga Jaapani küla koosneb seitsmest hajali asuvast majakesest, millest igaühel on tagaaias oma allikas. Ehitised on tegelikult tehtud just veemõnusid nautima tulnud turistide majutamiseks. Külalistemajad pakuvad ka erisuguseid kogemusi. Näiteks Tsurunoyo Onseni maja on kuulus piimja veega allika poolest, samal ajal kui kõrvaloleva kuumaveeallika vesi on joodav.

Homesteadi kraater, USA

 

You got that convertible pool doe? #droptop

A post shared by Drew Forlini (@drewforlini) on

10 000 aasta vanune kuumaveeallikaga kraater Utah' osariigis on kuulus looduslikku taru meenutava kuju ja sooja vee poolest. Külastajatel on võimalik selles kristallselge veega paigas ka sukelduda ja snorgeldada.

Hot Springs Cove (Kuumaveeallikate abajas), Kanada

Hot Springs Cove
Hot Springs Cove Foto: Vida Press

Briti Columbia provintsis asub kaljurohke paik, kus kuumaveeallikate mõnusid on võimalik nautida nii allikas istudes kui ka jooksva vee all seistes.

Pamukkale kuumaveeallikad, Türgi

Pamukkale kuumaveeallikad
Pamukkale kuumaveeallikad Foto: Vida Press

Türgi edelaosas paiknevad allikad kuuluvad UNESCO maailmapärandi nimekirja. Erilised helesinise veega ning valge lubjakiviga allikate terrassid on turistide üheks lemmikkülastuskohaks.

Conundrumi kuumaveeallikad, USA

Conundrumi kuumaveeallikad
Conundrumi kuumaveeallikad Foto: Vida Press

Sellesse metsikusse paika jõudmiseks on vaja enne pisut matkata, kuid seda rohkem tuntakse lõpuks allikateni jõudmisel neist rõõmu. Kohas on kaks põhilist allikat, kus mõnuledes saab külastaja nautida ka imelist vaadet ümbritsevatele mägedele.

Fosso Bianco, Itaalia

Fosso Bianco
Fosso Bianco Foto: Vida Press

Babni San Filippo väikelinnast pisut eemale jääv kuumaveeallikakoht asub keset metsa. Paika nimetatakse tihti ka tasuta spaaks, sest seal on võimalik peale soojas vees olesklemise teha ka mudamaske näole ja kehale.

Kerosene'i oja, Uus-Meremaa

Kerosene'i oja
Kerosene'i oja Foto: Vida Press

Kerosene'i oja armastavad külastada kohalikud, kuid ka turistid. Selles paigas kohtuvad omavahel külm ja kuum vesi, moodustades üheskoos parajalt sooja nautlemiskoha. Oja väikeste koskede kõrval on kuumaveeallikad, kus mõnulemise muudab veelgi rahustavaks vee kohin.

Tolantogo, Mehhiko

 

#Tolantogo #Hidalgo #2013 #warmwater #nature #fun #clearblue #vacations

A post shared by (@loupvie) on

Tõeliselt eripalgelises kuumaveeallikakohas on vesi kohati täiesti türkiissinine ning veekogu ääristavad suured kivid, mille vahel on hea muidu üpris kiirevoolulises vees selle soojust tunda ja ümbritsevat ilu meelde jätta. Samas on ka inimesed paigas palju muudatusi teinud, ehitades allikatele erinevaid basseine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles