Video: piloodid said karistada, sest lasid kümneaastase poisi lennukit juhtima

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümne aastane poiss kokpitis
Kümne aastane poiss kokpitis Foto: Kuvatõmmis

Kaks Air Algerie pilooti kõrvaldati töölt ning võivad oma ametikohast üldse ilma jääda, sest lasid kümneaastase poisi kokpitti ja lubasid tal lennukit juhtida.

Air Algerie lennuk asus teenindama siselendu ja oli teel Alžiiri lennujaamast Setifi lennujaama, kui piloodid otsustasid kontrolli anda hoopis kümneaastasele poisile, vahendab Travel and Leisure.

Poisil oli seljas ka piloodi vormiriietus, kuid lennunduses kehtivate karmide reeglite kohaselt ei tohi ükski kõrvaline isik istuda piloodi kohale ja kindlasti ei ole lubatud ka kontrollseadmete puudutamine.

Väidetavalt on poiss orb, kelle eluunistuseks oli reisilennukit juhtida. Poisil lasti assisteerida ka maandumist ja õhkutõusu ning sellele eelnenud protseduure. Ühe piloodi sõnul oli poiss väga distsiplineeritud, rahulik ja tähelepanelik. Ta lisas, et laps suutis lennuki juhtimisega suurepäraselt toime tulla. Nende sõnadega tunnistas piloot siiski julma reeglite rikkumist.

Piloodid kõrvaldati kohe töölt ning kohaliku lennuameti uurimine peaks selgitama, kui suur roll oli vahejuhtumis lennufirmal Air Algerie. Kindel ei ole ka see, kas pilootidele esitatakse kriminaalsüüdistus või mitte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles