Kruiisilaevadelt on kadunud sadu inimesi

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev
Kruiisilaev Foto: Pexels

Kruiisilaevad on kui suured vee peal liikuvad linnad, kuhu mahub tuhandeid reisijaid ja mille linnapeaks on laeva kapten. Ent kuigi igas linnas tuleb ette kuritegusid, ei ole laeval märgata erapooletuid korrakaitsjad.

Selgub, et vaatamata üsna sagedastele veidratele juhtumitele kruiisilaevadel ei ole kindlaid süsteeme, kuidas jõuda kurjategijate jälile, kirjutab Cruise Law News. Kindlasti kaasatakse selle riigi ametivõimud, kelle vetes õnnetus juhtus, aga võib ka olla, et teavitatakse kruiisilaeva kodusadamat ja riiki, kuhu laev on registreeritud, ning kutsutakse asja uurima sealsed ametivõimud. Kuigi see pole kohustuslik, võib vajadusel tulla vahejuhtumit uurima ka kannatanu kodukoha politsei.

Nimekiri inimestest ja üksustest, kes toimunud kuritegu uurida võiksid, on pikk, kuid paljud vahejuhtumid jäävad lahendamata. Võib tekkida olukord, kus üks riik väidab, et neil ei ole õigust uurima hakata, ning teine, et neil ei ole jõudlust asjaga tegeleda. Juhtumite asjaolud on erinevad ja seega võivad erineda ka protseduurireeglid ja eeskirjad. Nii on tekkinud vabatahtlike organisatsioonid, kes pööravad säärastele vahejuhtumitele tähelepanu ja ärgitavad kodanikualgatusi kuritegude ennetamisel ja uurimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles