Kümme asja, mida enne Itaaliasse reisimist peaksid teadma

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia
Itaalia Foto: Vida Press

Itaalia on eestlaste üks kindel lemmiksihtkoht, mis on trooninud edetabelite eesotsas mitu aastat järjest ning enne sinna sõitmist tuleks mõned põhitõed üle vaadata.

Itaalial on reisisellidele ohtralt pakkuda alates kaunitest vaadetest viinamarjaistandustele kuni pisikeste mägiküladeni välja. Popsugar pani kirja kümme asja, mida peaks enne sellesse imelisse riiki reisimist teadma.

1. Itaalia ajalugu on üsna keerukas

Alati arvatakse, et Itaalia on üks vanimaid riike maailmas, tegelikult on see aga üks noorimaid, sest ühtse riigina moodustati Itaalia alles 1871. aastal, mistõttu räägitakse ka eri piirkondades dialekte. Samuti on piirkondade elanikud omavahel väga võistlushimulised ning teistest soovitakse alati paremad olla, olgu see siis pasta, oliiviõli või veinitegemine.

2. Itaallased ei karda end välja lülitada

Itaallastele meeldib lõuna ajal puhata ja end igasugustest tegemistest välja lülitada. Selle peale ei tasuks vihastada, vaid nendega tuleks hoopis liituda. See aeg pühendatakse koduste roogade söömiseks, perega aja veetmiseks või puhkamiseks.

3. Parim aeg on aperativo aeg

Kella kuue ja kaheksa vahel õhtul on itaallaste päeva kõige sotsiaalsem, lõõgastavam ja maitsvam aeg. Siis maitstakse kokteile ja süüakse suurepäraseid soolaseid suupisteid. Pärast tööd saavad itaallased ikka sõpradega kokku, istuvad kusagile maha ja veedavad lõbusalt aega.

4. Mood on elustiil

Pole mingi saladus, et itaallastele meeldib trendikalt riides käia. Isegi vaid toidupoodi minnes on sealsed naised on korralikult üles löönud ja nad ei tee endale ühelgi hetkel järeleandmisi. Itaallaste jaoks ei ole moekalt ringi liikumine mingisse sotsiaalsesse kihti kuulumise tunnuseks, vaid see on elustiil.

5. Püüa toetada kohalikke turismiettevõtteid

Itaalia pakub ohtralt võimalusi turistidele, mistõttu tuleks proovida ka kohalikke toetada. Kui soovid osta mõne ekskursiooni, leia üles ja palka endale eragiid. Nii toetad väikeettevõtteid ning saad ühtlasi kõige isiklikuma kogemuse.

6. Külasta hooajaväliselt, et saada parem elamus

Ükskõik, mis ajal Itaaliat külastada, on see ikka maagiline kogemus. Siiski tuleb suvekuudel võistelda teiste turistidega, kes  täpselt sama kaljunuki pealt ilusat pilti soovivad saada. Kui lähed reisile aga hoopis septembris, mis on Vahemere-äärsetes riikides vägagi ilus aeg, siis saad palju rahulikumalt ringi vaadata.

7. Igal regioonil on oma vein ja toit

Kuigi Itaaliat üldiselt seostatakse veini ja pastaga, siis igas piirkonnas on see erinev. Pesto on pärit näiteks põhjaosast, kuid kannelloonid Sitsiiliast. Seetõttu tuleks uurida, mis on iga piirkonna eripära ja mida seal kindlasti tasuks proovida.

8. Kõik jäätised ei ole ühesugused

Sageli üritatakse turiste veidi petta. Kõikide suurte vaatamisväärsuste lähedal asuvad jäätisepoed pumpavad oma tootesse sisse õhku, et jäätis paistaks maitsvam ja võluvam. Kui tahta aga tõelist Itaalia magustoitu, tuleks rännata veidi väiksemaid tänavaid pidi ja otsida mõni pisem jäätisepood, mis sarnase etendusega vaeva ei näe.

9. Parima kohvi saad baarist

Jällegi osatakse siin turiste rahast lagedaks teha. Ilusad kohvipoed meelitavad reisiselle hordidena ligi, kuid head kohvi sealt saada ei pruugi. Selleks, et oma valikus kindel olla, tuleks sisse astuda mõnda baari või pubisse ning tellida kohvi just sealt. Nii võid kindel olla, et saad hea joogi. Lisaks ei tohiks kohvi hind olla paarist eurost kallim, sellest kõrgema hinna eest saab kohvi vaid turistilõksudes.

10. Õpi veidi itaalia keelt

Vaid paari lause oskamine muudab kohalikud sinu suhtes sõbralikumaks. Esimesed sõnad saad ära õppida ka rakenduste abil, mida on üsnagi lihtne oma nutitelefoni alla laadida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles