Kaheksa reisimüüti, mis ei vasta tõele

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Duty Free poed lennujaamas
Duty Free poed lennujaamas Foto: Vida Press

Sageli räägitakse parimast ajast, mil osta lennupiletit, kuid kui selline hetk oleks tõesti olemas, siis kasutaksid seda juba kõik.

Reisimisega käib kaasas ohtralt nippe, tarkuseterasid ja ka müüte, millest pahatihti suur osa tõele ei vasta. Conde Nast Traveler toob välja kaheksa müüti, mida tegelikult uskuda ei tasuks.

1. Reisimine on liiga kallis – reisi kulude vähendamiseks on väga palju erinevaid võimalusi. Lugematul hulgal erinevast jõukuse klassist inimesi käib igal aastal reisil lihtsalt eelnevalt korralikult kodutööd tehes. Nii on võimalik uurida rohkem iga sihtkoha ja soodustuste kohta, mida enda saad enda kasuks pöörata.

2. Jagamisteenused ei ole turvalised - kindlasti on need turvalised, eriti kui kasutad selleks mõnd üldtuntud rakendust. Airbnb või Uberi kasutamine on praegu saanud juba normiks, mistõttu ei peaks neid ka kartma. Lisaks on kõikide teenusepakkujate kohta üleval ka tagasiside, mis aitab inimese usaldusväärsuses veenduda.

3. Duty Free poed on alati odavamad - Duty Free tähendab seda, et selle pealt ei koguta makse, kuid see ei tähenda, et baashind on tingimata odavam. Lennujaama poodides ringi käies tekib kindlasti kange tahtmine osta kõike alates šokolaadidest ja lõpetades parfüümiga, kuid enne tasuks veenduda, kas see ikka tõesti on hea hinnaga.

4. Hotellid on otsebroneerides kallimad - mõnikord võivad otsingumootorid või reisibürood saada paremaid pakkumisi, kuid alati tasub kontakteeruda ka otse hotelliga. Sageli saavad nad pakkuda allahindlust, sest ei pea nii maksma mõnele teisele ettevõttele vahendustasu. Isegi kui hind on sama, võivad otsebroneerimisega kaasas käia mõned muud soodustused või eelised, sest hotellid tahavad alati, et klient tuleks nende juurde otse.

5. Kui endale istekohta ei broneeri, saad suurema tõenäosusega koha äriklassis - paljud lennufirmad pakuvad võimaluse lisaraha eest endale istekoht broneerida. Kui sa seda ei tee, siis suure tõenäosusega istud äriklassi asemel hoopis kolmese rea keskmisel istmel. Reisijatele antakse paremaid istekohti hoopis teistel alustel, alustades sellest, kas tegu on püsikliendiga või kas selleks on üldse vajadust.

6. Raha tasub vahetada lennujaamas - kuigi mõnel pool võib see isegi olla mõistlik, siis üldjuhul on lennujaamade vahetuskursid oluliselt halvemad kui näiteks isegi hotellides. Uuri järgi, milline on mõistlik vahetuskurss ja kui ilmtingimata pead lennujaamas raha vahetama, siis esialgu vaheta vaid väike summa.

7. Rahvamassi vältimiseks on parim aeg - sageli öeldakse, et mõne vaatamisväärsuse juurde tasuks minna hommikul hästi vara, sest siis ei pea järjekorras seisma. Tegelikult mõtlevad nii aga ka väga paljud teised turistid, mistõttu tuleb järjekorras endiselt seista. Kui tõesti soovid rahvamasse vältida, tuleks reisida vahetult enne või vahetult pärast turismihooaega.

8. Sind tabab alati lennuväsimus - lennuväsimus ei teki vähesest magamisest, vaid valel ajal magamisest. Lennukis tasuks magada ka vaid siis, kui seda tegelikult tegema peaksid. Sama käib ka söömise kohta. Kuigi einet on keerukas tagasi saata, siis tegelikult peaksid oma magamis- ja söömisharjumused hoidma tavapärasele võimalikult lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles