22 nippi, mis muudavad kruiisitamise mõnusamaks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiis
Kruiis Foto: Vida Press

Reisimine kruiisil võib olla äärmiselt mõnus meelelahutus, kus on kombineeritud piisavalt kultuuri ja rannapuhkust. 

Kruiisitamine kogub järjest suuremat populaarsust ja laevad lähevad ka järjest uhkemaks. Mõnd nippi järgides võid oma tulevase kruiisireisi muuta aga ülimalt mugavaks ja lõõgastavaks, vahendab Popsugar.

1. Lülita internet välja - enne laevale minekut lülita kindlasti internetiteenus välja. Muidu unustad telefoni kajutisse ja märkamatult liigud ühest riigist teise ja nii kasvab järjest ka telefoniarve. Kuna kruiisilaevadel võib interneti kasutamine olla üsnagi kulukas, siis oleks mõistlik end üldse muust maailmast lahti ühendada ja puhkusele keskenduda.

2. Tee laeval ekskursioon - veedad laeval ilmselt vähemalt nädala, kui mitte kolm, mistõttu on hea teada, kus kõik laeval asub. Kui esimest korda laevale lähed, tee endale ekskursioon. Vaata järgi, kus asuvad poed ja meelelahutuskeskused. Nii tead need kohe üles leida, kui selleks peaks isu tulema.

3. Küsi peidukate kohta - kuigi kajutid on sageli väikesed on seal aga mitmeid peidukad, kuhu oma asju panna. Tasub vaid meeskonna käest küsida ja nad näitavad kätte, millised nurgatagused on mõeldud kohvri heaks hoiustamiseks.

4. Võta kaasa mõned magnetid - kui oled üks neist, kes külmkapi peale magneteid kogub, tasub mõned neist reisile kaasa võtta. Nii saad kajuti kodusemaks muuta ja lisaks üles riputada ka esimesi fotosid või meeldetuletusi.

5. Pikendusjuhe - kui reisid mitme inimesega ühes kajutis oleks mõistlik pikendusjuhe kaasa võtta, et ei peaks pidevalt pistikute pärast kaklema. Kõik kruiisifirmad aga ei luba pikendusjuhtmeid kaasa võtta, seega tuleks see enne üle kontrollida.

6. Otsi üles tasuta jäätisemasin - paljudel kruiisilaevadel on tasuta jäätisemasinad, tuleb need vaid üles leida ja magusasõprade unistus ongi täidetud.

7. Võta merehaiguse vastu rohud kaasa - isegi kui tavaliselt merehaigusega võitlust ei pea, tasuks need siiski kaasa võtta, sest kunagi ei tea, millal neid vaja läheb.

8. Kui on paha, küsi abi - kruiisimeeskond on merehaigete reisijatega harjunud, mistõttu suudavad nad suurepäraselt abivajajaid aidata. Anna neile vaid teada, et sa ei tunne end hästi ja ilmselt toovad nad sulle seepeale suupisteid nagu küpsised või õunad, mis aitavad merehaigust leevendada.

9. Tee tutvust jootrahasüsteemiga - mõned kruiisifirmad lisavad sinu igapäevasele arvele juba automaatselt jootraha, teised seda jällegi ei tee. Seega tasuks enne kindlaks teha, kas peaksid ise jootraha jätma või on seda juba sinu eest tehtud.

10. Planeeri peatused ette ära - tee selgeks, mida sa igas peatuspaigas kindlasti näha tahad ja planeeri oma päev juba ette ära. Nii ei raiska sa kallist aega niisama ringi tuuseldades.

11. Kasuta ära tasuta töötubasid - mõned kruiisifirmad pakuvad reisijatele huvitavaid tunde ja õpitubasid. Nii võid kruiisitades käia aeroobikatundides või hoopis kunstiklassis.

12. Ära raiska asjatult raha - pole mõtet kaasa võtta šampoone ja muud sarnast, sest nagu hotellideski, on need kajutites juba olemas.

13. Võta kaasa oma alkohol - mõned kruiisifirmad lubavad teatud koguses oma alkoholi kaasa võtta. Veendu, et oleksid enne pardale minekut reeglitega tuttav.

14. Kasuta suurt telefonikotti - osta selline, kuhu mahuksid ära ka raha ja kaardid, nii ei pea sa pidevalt käekotti kaasas tassima.

15. Tee rannatoolil mõnus uinak - pole paremat kohta uinaku tegemiseks kui keset merd rannatoolil. Päike ja värske õhk on hea kooslus väikeseks uinakuks. Kindlasti määri end aga enne päikesekreemiga kokku.

16. Käi basseinis pärast õhtusööki  - enamik inimesi teevad pärast õhtusööki midagi muud, mistõttu on mullivannid ja basseinid tavaliselt vabad.

17. Käi etendusi vaatamas - õhtuti korraldatakse kruiisilaevadel mitmeid näitemänge või muidu vaatamisväärseid etteasteid. Neid tasub kindlasti uudistama minna, sest tavaliselt on need üsna meelelahutuslikud.

18. Tee nimekiri kõigest, mida tahad teha - uuri enne kruiisi kodulehelt välja, mis võimalused sind ees ootavad ning tee nimekiri kõigest, mida teha soovid. Nii on lihtne kindlustada, et sa millestki olulisest ilma ei jää.

19. Käi väljas - meri näeb erakordselt ilus välja just päikesetõusul ja -loojangul ning öösel. Päeval uudistavad kõik tekil ringi, kuid mine kindlasti ka nendel aegadel.

20. Mängi mälumängu - sageli korraldatakse kruiisidel mälumängu, mis on hea moodus uute sõprade saamiseks.

21. Küsi eksklusiivsete suveniiride kohta - kruiisifirma võib pakkuda väikseid eksklusiivseid meeneid, et reis kunagi meelest ei läheks.

22. Ära oota viimast hetke - kruiisi alguses tundub, et sul on piisavalt aega kõige tegemiseks. Tegelikkuses aga möödub aeg äärmiselt kiiresti ja nii jooksed viimasel päeval ühelt etenduselt teisele. Planeeri veidi ette ja hakka kohe lõbustustega pihta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles