Pariis soovib linna katused lisada UNESCO nimekirja

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariis
Pariis Foto: Vida Press

Pariisis on ohtralt mida vaadata, kuid ilmselt linnast rääkides ei tule esimesena ette selle katused vaid hoopis paigad nagu Louvre või Eiffeli torn.

Siiski kui ronida Eiffeli torni või Jumalaema kiriku tippu avaneb sealt vägagi kaunis vaade ümberkaudsetele katustele. Terve linn oleks justkui joonlauaga mõõdetud ja vaatepilt on lummav, mistõttu arvavad ka prantslased, et see vajab erilist tähelepanu, vahendab Travel and Leisure.

Pariis alustas just selle nimel protsessi, et katused saaksid pandud ka UNESCO maailmapärandi nimekirja. See on pikk ja raske teekond, mille käigus korraldatakse ka mitmeid uuringuid ning kokku võib see aega võtta aastaid enne kui otsus vastu võetakse.

Kohalik ametiühing, kes vastutab katuste ehitamise ja taastamise eest on mures, et noored ei taha seda tööd õppida ning avaldasid seega ka lootust, et katuste UNESCO kaitse alla võtmine võib selle töö prestiiži ka tõsta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles