«Naistejutud»: mida teha, kui reis läheb täiesti pekki?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna on Dagmar Lambil «Naistejuttude» stuudios külas Postimehe ajakirjanik Kristina Herodes ja Postimehe reisiportaali Reisile.ee toimetaja Johanna Vahuri.

Nii Kristina kui Johanna on mõlemad kõvad reisisellid ning äpardusi tuleb ikka ette. «Tänapäeval on ju väga lihtne teha väike taustauuring, enne kui sa kuskile lähed, sest kõik on täpselt nii ohtlik, kui ettevalmistamata sa oled,» teab Kristina. «Isegi ohtlik olukord on okei, kui sul on õige varustus ja sa tead, kuidas seal käituda.»

Sageli tuleb ette, et inimesed pettuvad reisis seetõttu, et nad lihtsalt ei tea, kuhu lähevad ja ootused on valed. «Kõige lihtsam näide sellest on Bulgaaria, mis on viimaste aastatega tulnud eestlaste reisiedetabeli tippu,» arvab Johanna. «Esimestel aastatel oli see eriti tugev, et kõik sõitsid suure hurraaga Bulgaariasse ja tulid sealt vingus nägudega tagasi, et issand kui vastik, kõik pidutsesid ja jõid, muusika mängis poole ööni... No ei saa kaasa tunda, kui ükskõik, milline leht lahti võtta või kui korraks guugeldada ja on kirjas, et vot see ongi selline koht, kus pidutsetakse ja tehakse pulli.»

Üks viis pekkikiskuvate reisidega hakkama saada on kohandada oma suhtumist, kuid siin on oma nipp. «Kui sa tõesti suudad võtta elu nii, nagu ta sulle juhtub ja selle peale naerda, siis anna aga minna,» arvab Kristina. «Kui sa aga sisemas nii ei tunne, siis ega see väike ving on ka lubatud, midagi hullu ei juhtu, ja plaane on pealegi lubatud muuta. Mina arvan, et elu nautimise üks saladus on selles, et olla paindlik ja mängida ümber vastavalt sellele, mis elu ette keerab.»

Lisaks räägime, millised head nipid aitavad ennetada reisi untsuminekut ning millised on õiguslikud viisid end kaitsta.

Kristina on oma ohtlikest reisidest kirjutanud näiteks tänases Arteris või möödunud aastal liustikule jäälõksu jäämisest. Veel üks vahva Kristina kirjutatud reisilugu on aga siin!

Reisile.ee kirjutab aga, et arvuteid ei tasu kohvrisse panna, annab nõu, millele tasub kindlustust ostes tähelepanu pöörata ja millist reisikaitset valida.

«Naistejuttude» varasemaid saateid saad järele kuulata siit! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles