Lennud hilinevad, sest Euroopa lennujaamades pole piisavalt töötajaid

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirpunkt
Piirpunkt Foto: Vida Press

Euroopa lennufirmade assotsiatsioon on avaldanud muret, sest Euroopa lennujaamades pole piisavalt piirivalvureid, mistõttu on ettevõtted sunnitud lende edasi lükkama. 

Assotsiatsiooni hinnangul on viimasel ajal hilinenud tuhandeid lende, sest Euroopa lennujaamades valitseb piirivalvurite nappus, mistõttu ei suudeta toime tulla ka karmistatud turvalisuseeskirjadega, vahendab Breaking Travel News.

Reisimine saab suviti tugevasti hoogu juurde ning kuna sel aastal karmistati ka reegleid on lennujaamade läbilaskvus märgatavalt vähenenud. Reisijad karmistatud reegleid muidu ei märka, kuid piirivalvurid peavad läbi viima täiendkontrolli vastavatest andmebaasidest.

«Euroopa Liidu liikmesriigid peavad kasutusele võtma kõik vajalikud ettevaatusabinõud, et sääraseid häireid vältida ja saatma Euroopa välispiiri lennujaamadesse piisavalt töötajaid ja ressursse, et nõutud kontrollid saaksid läbitud,» sõnas assotsiatsiooni tegevdirektor Thomas Reynaert.

Ta lisas, et eriti häirivaks on olukord muutunud just kõrghooajal, kus reisijad peavad pikalt järjekorras seisma ja nad ei pääse õigel ajal oma lennule. «Tunde järjekorras seismine on sel aastal rekordiline. Madridi, Palma de Mallorca, Lissaboni, Lyoni, Pariisi Orly, Milano ja Brüsseli lennujaamades on näha häbiväärset pilti, kus meeleheitel turistid seisavad immigratsiooniputkade ees ja järjekord ulatub sadade meetriteni.»

Mõnes lennujaamas on võrreldes eelmise aastaga hilinemised kasvanud kuni 300 protsenti. Kuna uus reeglistik ei ole veel kõikjal sisse seatud võib see tähendada et lähiajal on suuremaid häireid oodata ka teistes lennujaamades.

Reynaert kinnitas, et assotsiatsioon pooldab Euroopa Liidu välispiiril kontrolli tugevdamist täielikult, et säilitada Schengeni alal vaba liikumine, kuid ta lisas, et liikmesriikide võimetus saata kohale täiendavaid jõudusid mõjutab otseselt Euroopa lennufirmade tööd Euroopa lennujaamades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles