Kuidas võib teadlikult lennust maha jäämine säästa raha?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jätkulend
Jätkulend Foto: Vida Press

Soodsamate lennupiletite saamine võib osutuda üsna keerukaks. Tavaliselt käib sellega kaasas tundide pikkused otsingud internetiavarustes või ohtrad ümberistumised.

Tegelikult on soodsama lennu saamiseks üsna lihtne moodus, kuid kõigile ei pruugi selle kasutamine sobida. Selleks, et piletihinnas võita, tasub lihtsalt oma jätkulennust maha jääda, vahendab news.com.au.

«Peidetud linna pileti» trend on löömas laineid ja see aitab säästa isegi sadu eurosid. Selleks tuleb osta pilet näiteks läbi Istanbuli Bangkokki aga saabudes Türki, tasub lihtsalt lennujaamast välja jalutada ja oma jätkulennule mitte minna.

Sageli on piletihinnad kallimad, kui osta otselend mingisse sihtkohta. Kui broneerida aga pikem lend võib saada pileti oluliselt soodsamalt. Kuigi sellise skeemi kasutamine ei ole illegaalne, siis lennufirmad seda siiski ei poolda.

Isegi teistele reisijatele võib see pahameelt tekitada, sest kui mõni lennuk paistab piisavalt täis ja lend väga populaarne, tõstetakse hinda, vaatamata sellele, et lennuk jääb tegelikkuses tühjaks. Lisaks peavad töötajad alati viimasel hetkel rabelema, sest nad peavad veenduma, et inimene, kes pileti oli broneerinud tõepoolest välja ei ilmu. See võib põhjustada aga hilinemisi.

Ainsaks ebameeldivaks asjaoluks süsteemi kasutajale on see, et reisima peab vaid käsipagasiga, sest kui reisida kohvriga, siis see läheb otse juba sihtjaama välja. Kindlasti tasuks üle kontrollida ka lennufirma reeglid, sest mõned on selle juba kasutustingimustes keelanud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles