American Airlinesi stjuardessid lähevad vormiriiete pärast kohtusse

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
American Airlines
American Airlines Foto: Vida Press

Grupp American Airlinesi stjuardesse on valmistunud kohtuvaidluseks, milles heidetakse ette vormide poolt põhjustatud tervisehäireid.

Varsti algavas kohtuasjas minnakse vastamisi vormidega varustaja Twin Hilliga, rääkis American Airlinesi stjuardesside rühma juht Heather Poole Business Insiderile. Veel pole aga selge, kas ka American Airlines arvatakse Twin Hilli kaassüüdlaseks.

«Meid ei ole ametlikult informeeritud eesootavast kohtuasjast ja me ei spekuleeri sel teemal, mis siit edasi juhtuda võib,» sõnas lennufirma pressiesindaja.

Hetkel otsib grupp pardateenindajaid teisigi stjuardesse, kes on antud vormiriietuse tõttu terviseprobleemide käes vaevlenud.

Alates 2016. aastast on mitu tuhat American Airlinesi lennufirma töötajat, sealhulgas stjuardessid, piloodid ning maa peal olevad meeskonnaliikmed, kaevanud erinevate terviseprobleemide üle, seda pärast Twin Hilli vormirõivaste kandma hakkamist. Professionaalsete pardateenindajate assotsiatsioon väidab, et halbade tervisenäitajate üle on kurtnud ligi 3500 inimest.

Business Insideriga rääkinud stjuardesside rühma liikmed sõnasid, et tõenäoliselt on neil just vormi pärast ette tulnud nii hingamisraskused, iiveldus, peavalud kui ka tervel kehal olev lööve.

Juunis teatas American Airlines, et Twin Hill ei varusta enam firmat vormidega, kuid meeskonna uued töörõivad ei valmi enne 2020. aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles