Suvesoovitus: kümme üritust, mida sel nädalal Eestis külastada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti ärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimub palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal nädalal kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. Meeskoor Tbilisi, Pärnu (1.08) - Meeskoor «Tbilisi» ehe gruusia laul on paljudele tuttav ja armastatud. Aastatel 2000 – 2003 osalesid nad Viljandi pärimusmuusika festivalil. 2006. aasta novembris toimus meeliülendav ringreis Eestimaa kirikutes, toonased kontserdid jätsid kuulajatele südameisse üleva ja sooja tunde. Eeloleval turneel kõlavad gruusia vaimulikud koraalid, erinevate piirkondade rahva- ja linnalaulud.

2. Vanemuise sümfooniaorkestri suvekontsert 2017, Tartu (31.07) - Vanemuise teater taastas 2010. aastal sümfooniaorkestri tasuta suvekontsertide traditsiooni, pakkudes linnarahvale võimalust nautida kaunis Kassitoome orus klassikalise muusika pärle.

3. Uulu Lamba Vest, Uulu küla (29.07) - Uulu Lamba Vest toimub igal aastal juuli viimasel laupäeval. Tegemist on kogupere festivaliga, mille raames toimub kohaliku käsitöö- ja toidulaat ning Eesti Grilliliidu eestvedamisel Eesti meistrivõistlused lambaliha grillimises.

Terve päeva vältel toimuvad erinevad spordivõistlused, lamba pügamise ja villa töötlemise töötoad, saab tutvuda erinevate koduloomadega, nautida meeleolukat kultuuriprogrammi ning muidugi süüa head ja paremat, mis valmistatud eelkõige lambalihast. Päev lõppeb meeleoluka kontserdiga!

4. Seto Talumuuseumi laupäevased teemapäevad, puutööpäev (29.07) - Sel päeval õpime muuseumis seto keelt. Õpime erinevaid puu- ja taimeliike ning kuidas neid Setomaal nimetatakse. Teemapäevale sissepääs muuseumi piletiga.

5. 30 pluss suve-eri, Pärnu (28.07) - 30+ pidu pakib vajalikud suvised aksessuaarid, haarab kaasa juba tuttavad baarmenid ja baaridaamid ning põrutab üheks ööks vabariigi uhkemasse randa Pärnus, klubisse Sunset! Popimas suvises rannaklubis pidutsetakse nii sees kui väljas, Sunseti peasaali haaravad oma valdusesse DJ Andres Puusepp ja Erlend Aav, Sunseti rannaterrassile saabuvad aga VDJ Marko Kiljak ja Vahur Kollom.

6. Võru lastefestival «Rõkkab rõõmust maakera» (28.-30.07) - 2017. aasta suvel leiab Võrus aset suur lastefestival, mis kutsub linna ja kogu piirkonda külastama noori peresid üle Eesti, aga miks mitte ka lähinaabrite juurest. Tegevusi jagub igas vanuses lastele, lapsevanematele, vanaemadele, vanaisadele ja kõikidele teistele külalistele.Teeme üheskoos sporti, mängime muusikat, toimuvad teaterietendused ja kontserdid, töötoad, kohtumine kuulsate inimestega, mustkunst ja teaduspark, seikluspark, muinasjututehas – karneval, liivalosside ehitamise võistlus, kino ja arvutimängud, loomaaed ning palju muudki.

Festivali korraldamisega on soov luua püsiv traditsioon, et vähemalt kord aastas oleks kogu Võru linnas võim laste käes. Lastefestival on ühtlasi Võru linna kingitus 2018. aastal 100. sünnipäeva tähistavale Eesti Vabariigile, ühendades ühistegevusse kogu Eesti ning pakkudes rõõmu koostegutsemisest ja -olemisest.

7. Päätnitsapäev, Saatse küla (28.07) - Päätnits ehk märter Paraskeva mälestuspäev on Setomaa Saatse nulga inimeste jaoks aasta tippsündmus. Päev algab jumalateenistusega kaunis Saatse Püha Paraskeva õigeusu kirikus, mis üle kahesaja aasta vana ja kust võib leida kuulsa kunstikaitse all puust ikooni «Paraskeva Pjatnitsa lugu». Pärast teenistust peetakse seto kommete kohaselt omaste kalmudel söömaaega.

8. Otepää suvemuusika (27.07) - Nuustaku-Pariis ootab oma avatud aedade, kodukohvikute ja mitmekesise suvemuusikaga, mille kontserdid toimuvad erinevates paikades. Ära mine Pariisi vaid tule Nuustakule!

9. XVII Mustjala muusikafestival (27.-30.07) - Pikkade traditsioonidega Mustjala muusikafestival kutsub muusikasõpru Saaremaale - imekauni puutumatu loodusega paika, mis on kui loodud puhkamiseks ja kunsti nautimiseks.1995. aastast toimuval festivalil kõlab klassikaline muusika. Esinejad on tunnustatud eesti interpreedid ning säravad väliskülalised. Kontserdid toimuvad kirikutes, maalilises Tagaranna kalurikülas, Loona ja Pidula mõisates, Ninase puhkekülas, aeg-ajalt ka hoopis ootamatutes kohtades: 1939. aastal nõukogude sõjaväelaste rajatud rannakaitse suurtüki laskepesas Ninase poolsaarel jne. Festivali kunstiline juht on Aare Tammesalu.

10. Halliste orelifestival (24.-30.07) - Festivali raames toimuvad orelikontserdid erinevates Viljandimaa kirikutes. Iga päev uus kirik ja uued interpreedid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles