Rahvusvaheline reisileht: kaheksa muuseumit, mida Eestis külastada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okupatsioonide muuseum
Okupatsioonide muuseum Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Rahvusvaheline reisiväljaanne The Culture Trip pani kokku nimekirja põnevatest muuseumitest, mida Eestis tuleks kindlasti külastada.

The Culture Trip kirjutab, et Eestit on läbi ajaloo mõjutanud mitmed kultuurid, muuhulgas ka viikingid, katoliiklased ja venelased. Seal on palju erinevaid muuseumeid, et rääkida iga väiksemagi ajaloodetaili lugu.

Lennusadam

Meremuuseum avati 2012. aastal ja sinna peaksid minema kõik allveelaevade, laevade, sõjaväetehnika ja veelennukite austajad. Peamiseks atraktsiooniks on 1936. aastast pärit allveelaev Lembit. Kuna muuseum asub vanas lennusadamas, tunned end kindlasti nagu päris sõjaväebaasis.

Eesti Rahva Muuseum

Kõige parem koht, kus õppida tundma Eesti ajalugu on Eesti Rahva Muuseum. See paik avati juba 1909. aastal kuulsaima Eesti kollektsionääri, Jakob Hurda, auks. Seal on enamik tema kollektsioonidest ning seal saab näha kõike alates rahvariietest kuni vanade relvadeni.

Tartu Mänguasjamuuseum

See mänguasjade muuseum Tartu vanalinnas on suurepärane ajaveetmispaik reisijatele, kel on kaasas väikesed lapsed. Vanemad võivad meenutada oma lapsepõlve ja uurida, kuidas oli olla laps Eestis ja lapsed saavad osaleda mitmetes interaktiivsetes õpitubades.

Tartu kunstimuuseum

See on parim paik terves riigis, kus teha tutvust parimate modernsete ja klassikaliste kunstnikega. Tavaliselt on kaks esimest korrust hõivanud modernsed kunstnikud ja kolmandal korrusel on klassikalise kunsti näitus. Vaid nelja euro eest saavad külastajad nautida Eesti kunsti ja muuhulgas ka mõnd haruldast eksponaati Nõukogude Liidust.

Rocca Al Mare vabaõhumuuseum

Muuseum asub Tallinna kesklinna vahetus läheduses väga kauni looduse keskel. Muuseumis on kokku 74 hoonet, mis kõik peegeldavad 18-20. sajandi eestlaste elu. Lisaks on seal ka kirik, kool ja mitmed erineva jõukusega perede elumajad, seega saab seal hea ülevaate sellest, kuidas eestlased paar sajandit tagasi elasid.

Tallinna Rüütliordude muuseum

Selles väikeses muuseumis on suurepärane mitmete rüütliordude ehete, märkide, medalite ja autasude kollektsioon. Muuhulgas saab näha väljapanekuid Kuldvillaku ordult ja Sukapaela ordult. Muuseumis pakutakse ka ekskursioone, mille käigus saab väljapanekuid lähemalt tundma õppida.

Saaremaa muuseum

Muuseum asub Kuressaare linnuses ja seda peaks kindlasti külastama, kui saarele juba mindud. Siin näeb väljapanekuid mitmest ajastust, lisaks saab külastada vana keldrit, kõndida kitsastes käikudes ja lõõgastuda linnust ümbritsevas pargis.

Okupatsioonide muuseum

Okupatsioonide muuseum on pühendatud ajale, mil Eestis oli võimul natsid ja Nõukogude Liit. Mitmed väljapanekut peegeldavad sõjajubedusi, tsensuuri ja repressiooni. Seda muuseumi peavad kindlasti külastama kõik ajaloohuvilised, sest iga ese on autentne ja räägib olulist lugu ajaloost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles