Galerii: maalilised kohad, mida «Troonide mängu» fännid peaksid külastama

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dark Hedges, Põhja-Iirimaa ehk Kuningatee
Dark Hedges, Põhja-Iirimaa ehk Kuningatee Foto: Vida Press

«Troonide mäng» on vaatajate tähelepanu köitnud mitte ainult huvitava sisu vaid ka maaliliste vaadete ja uskumatuna näivate kohtadena, kus sari on filmitud. 

Läbi aastate on võttemeeskond tiirutanud ühest maailmaotsast teise, kuid ülimalt palju kohti on filmimiseks leitud just Euroopast. Nii võib sarjas näha paikasid Iirimaalt, Islandist, Horvaatiast ja Hispaaniast.

1. Sevilla Alcazar, Hispaania ehk Dorne'i palee - kuigi palee on Sevilla kõige olulisem vaatamisväärsus anti filmimeeskonnale luba pool paleest sulgeda ja seal mõned tähtsad kaadrid üles võtta. See paik oli Martelli perekonna suvekoduks.

Sevilla Alcazar, Hispaania ehk Dorne'i palee
Sevilla Alcazar, Hispaania ehk Dorne'i palee Foto: Vida Press

2. Dubrovnik ehk Kuningalinn - «Troonide mängul» on olnud hämmastav mõju Dubrovniku turismitööstusele. Kuna Horvaatia on niisamagi mõnus paik kus puhata, siis on paljud sarja fännid just siia sammud seadnud, et kõndida Cersei ja teiste peategelaste jälgedes. Tänavalt leiab ka palju giide, kes korraldavad sarjatemaatilisi ekskursioone ning kaupmehi, kes müüvad kõiksugu meeneid.

Dubrovnik, Horvaatia ehk Kuningalinn (pildil trepid, kus Cersei tegi häbikõndi)
Dubrovnik, Horvaatia ehk Kuningalinn (pildil trepid, kus Cersei tegi häbikõndi) Foto: Vida Press

3. Ballintoy sadam, Põhja-Iirimaa ehk Raudsaar - siin on filmitud Raudsaare sadam, kus Theon Greyjoy üle aastate taas oma õe Yaraga kohtub. Ka ülejäänud Raudsaare stseenid on filmitud just seal.

Ballintoy sadam, Põhja-Iirimaa ehk Raudsaared
Ballintoy sadam, Põhja-Iirimaa ehk Raudsaared Foto: Vida Press

4. Grjótagjá, Island ehk paik, kus Jon Snow esimest korda armatses - väike vulkaaniline koobas, kus kevadkuudel võib veetemperatuur tõusta isegi 37 kraadini.

Grjótagjá, Island ehk koobas, kus Jon Snow esimest korda armatses
Grjótagjá, Island ehk koobas, kus Jon Snow esimest korda armatses Foto: Vida Press

5. Šibenik, Horvaatia ehk Braavos - suur osa Arya Starki seiklustest Braavoses filmiti just selles väikeses Horvaatia linnakeses, kus nagu paljuski teistes selle kandi paikades, on müüriga ümbritsetud kaunis vanalinn ja UNESCO kaitse alla võetud katedraal.

Šibenik, Horvaatia ehk Braavos
Šibenik, Horvaatia ehk Braavos Foto: Vida Press

6. Vatnajökull, Island ehk müüritagune ala - Reykjavikist idas asub Euroopa suurim liustik Vatnajökull.

Vatnajökull, Island ehk Müüritagune ala
Vatnajökull, Island ehk Müüritagune ala Foto: Vida Press

7. Trsteno, Horvaatia ehk Kuningalinna palee aed - 20 minutit Dubrovnikust põhja pool asub Trsteno, kus «Troonide mängu» ajal jalutab teiste hulgas ringi ka Olenna Tyrell.

Trsteno, Horvaatia ehk Kuningalinna paleeaed
Trsteno, Horvaatia ehk Kuningalinna paleeaed Foto: Vida Press

8. Bardenas Reales, Hispaania ehk Dothraki meri - see ala koosneb savist, kriidist ja liivakivist ning seda on vesi sajandite jooksul voolinud.

Bardenas Reales, Hispaania ehk Dothraki meri
Bardenas Reales, Hispaania ehk Dothraki meri Foto: Vida Press

9. Dark Hedges, Põhja-Iirimaa ehk Kuningatee - 18. sajandil istutatud puud on moodustanud omapärase võlvkaare, mille alt saavad läbi sõita kõik turistid, kes sõidavad Belfastist hiiglaste teele.

Dark Hedges, Põhja-Iirimaa ehk Kuningatee
Dark Hedges, Põhja-Iirimaa ehk Kuningatee Foto: Vida Press

10. Ait Ben Haddou, Maroko ehk Yunkai - UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud linn asub Sahara kõrbe ja Marrakechi vahel. Siin tegid peatuse paljud karavanid, kel oli plaan läbi kõrbe sõita.

Ait Ben Haddou, Maroko ehk Yunkai
Ait Ben Haddou, Maroko ehk Yunkai Foto: Vida Press
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles