Seitse viga, mida üksi reisides vältida

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergem kott tagab reisisellile parema tuju
Kergem kott tagab reisisellile parema tuju Foto: Vida Press

Sõprade või perega ühise puhkuse planeerimine võib vahel päris raskeks osutuda ja nii tuleb pähe ka mõte üksi reisile minna. Samas võib üksinda reisile mineku põhjus olla lihtsalt teistsuguse rännukogemuse otsimine.

Selleks, et kaaslasteta reisimist ka nautida, tasuks vältida järgnevaid vigu, vahendab Travel Guard.

1. Liiga paljude asjade kaasa pakkimine

Üksi maailma avastamine on mõnedel juhtudel üpris stressi tekitav ja seega ei ole mõistlik endale juurde lisa mureallikat raske seljakoti näol. Suur kott ainult ei raskenda punktist A punkti B jõudmist, vaid see muudab turisti suurema tõenäosusega varaste sihtmärgiks. Lihtsaim ongi seega enne pagasi pakkimist põhjalikult läbi mõelda esemete ja riiete otstarve ning vajalikkus.

2. Hostelis peatumise kohustuse tunne

Üldjuhul peetakse üksi reisimise puhul õigeks just kasutada hosteleid, sest arvatakse, et need on odavamad kui hotellid ning seal on suurem tõenäosus kohata teisigi vabameelseid rändajaid. Tegelikult pole mõtet ennast sundida hostelit broneerima, kui reisisell ei tunne end seejuures hästi. On olemas palju veebilehti, mille abil saab sihtkohast leida odavamapoolse hotelli, mis pakub üksi reisijatele head majutusteenust.

3. Pimedas sihtpaika saabumine

Kui vähegi võimalik, tuleks oma reis korraldada nii, et lennuk maanduks sihtpaigas enne päikese loojumist. Peamiselt seepärast, et valges on vabalt ning turvaliselt liikumine kergem kui pimedas, eriti veel üksi reisimise puhul.

4. Liiga vähese sularaha kaasa võtmine

Raskeks osutub üksi reisimine aga siis kui avastatakse, et sularaha pole järelejäänud reisiks piisavalt ning sularaha väljavõtmise võimalust lähikonnas pole. Et kindlustada meeldiv seiklusretk, peaks enne reisi hoolikalt mõtlema võimalike kulutuste suurusele ja sellele vastavalt ka valuutat vahetama. Samas on oluline meeles pidada, et juba reisil olles pole hea kogu sularaha endaga kaasas kanda. Kui turisti majutusasutuses on võimalik kasutada seifi, peaks seda ka tegema.

5. Reisiplaani lõhkiajamine

Üksi reisimisel peaks plaan olema täidetud rohkete vaatamisväärsuste, muuseumite ja söögikohtade külastusega, kuid ei tohiks ära unustada ka lihtsalt lõõgastumist. Seega üleplaneerimine pole parim abimees, hea on jätta graafikusse ruumi ka ootamatuste ning spontaansete ideede jaoks.

6. Kellegi teise reisitee järgimine

Meelde tuleks jätta, et algselt oli puhkuse mõte just üksi rändamine. Isegi kui kohata teel teisi sarnase mõtlemise ning avastamiskirega rändureid, ei tasuks nendega mõtlematult kaasa minna, vaid oleks õige meenutada enda reisi eesmärki ja sellele truuks jääda.

7. Reisikindlustuse peale vilistamine

Reisikindlustus tundub lisakulutusena, mida on võimalik vältida, kuid pikas perspektiivis võib antud kulutus osutuda tühiseks, kui kindlustust lõpuks vaja läheb. Paratamatult kaovad aeg-ajalt kohvrid või läheb tarvis arstiabi, kindlustus aitab rännakul tekkinud probleeme lihtsalt hõlpsamini lahendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles