Turistide arv hotellides kasvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellituba
Hotellituba Foto: Egert Kamenik

Veebruaris peatus Eesti majutusettevõtetes 143 000 sise- ja välisturisti, mis on 15 protsenti rohkem kui eelmise aasta veebruaris, teatas statistikaamet. Siseturistide eelistatuimad sihtkohad olid Harju ja valga maakond.

44 protsenti turistidest olid Eesti elanikud.

Viimastel aastatel on siseturistide arv eelmise aasta sama kuuga võrreldes vähenenud — 2009. aastal ligi viiendiku, 2010. aastal 5 protsenti. Tänavu veebruaris kasutas majutusettevõtete teenuseid 7000 siseturisti rohkem kui mullu samal kuul.

Eelistatuimaks sihtkohaks olid Harju ja Valga maakond, kus peatus vastavalt 25 ja 13 protsenti majutusettevõtetes ööbinud siseturistidest. Majutusettevõtetes peatunud siseturistidest pooled olid puhkusereisil ja 29 protsenti tööreisil.

Veebruaris peatus majutusettevõtetes 80 000 välisturisti, ehk 15 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal.

78 protsenti välisturistidest peatus Tallinna, 6 protsenti Pärnu ja 4 protsenti Tartu majutusettevõtetes.

Kui Tallinna majutusettevõtted külastas veebruaris 15 ja Tartu majutusettevõtteid 12 protsenti rohkem välisturiste kui mullu, siis Pärnu majutusettevõtetes välisturistide arv suurenes veidi vähem — 3 protsenti.

Välisturiste saabus rohkem kui eelmise aasta veebruaris kõikidest peamistest partnerriikidest — Soomest, Venemaalt, Lätist, Rootsist, Norrast jm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles