Riik pildis: 11 kohta, mida Prantsusmaal kindlasti külastada

Mont-Saint-Michel Foto: Vida Press
Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe reisiportaali «Riik pildis» artikliseeria toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

1. Pariis

Notre-Dame'i katedraal / Scanpix
Notre-Dame'i katedraal / Scanpix Foto: SCANPIX

Maailma populaarseim reisisihtkoht võõrustab aastas ligi 45 miljonit turisti, kes lähevad kohvikutesse croissant'e, muuseumitesse kunsti või tänavatele melu nautima. Romantilise õhkkonnaga linna tuntuimateks vaatamisväärsusteks on vaieldamatult Eiffeli torn, Notre-Dame'i katedraal ning Triumfikaar, kuid linnast võib leida ka maailma ühed parimad muuseumid, Louvre'i ning Orsay muuseumi.

2. Marseille

Marseille
Marseille Foto: Vida Press

Üks Euroopa vanim ning Prantsusmaa elanike arvult teine linn meeldib turistidele maheda kliima, keskaegsete ehitiste ja sadamate pärast. Paiga südames asuva vana sadama lähistel paikneb rohkelt merevaatega kohvikuid, poode ning baare. Marseille'id külastades ei saa kindlasti mööda minna Calanque'i rahvuspargist, kust avanevad maalilised vaated valgete kaljudega ääristatud mere sinisematele soppidele.

3. Lyon

Lyon
Lyon Foto: Vida Press

Pika ajalooga Lyonis on turistil võimalik end lõbustada näiteks jalutuskäiguga Tete d’Or pargis, restoranikülastusega Presqu'il, salajaste käikude avastamisega Croix-Rousses ja imetlemisretkega Kolme galli amfiteatris (inglise keeles Amphitheatre of the Three Gauls).

4. Strasbourg

Strasbourgi vanalinn
Strasbourgi vanalinn Foto: Vida Press

Selles linnas asuvad olulised Euroopa institutsioonid, nagu Euroopa Parlament, Euroopa Inimõiguste Kohus ning Euroopa Nõukogu. Strasbourgis on imeilus vanalinn, kus väärib külastust kaunis gooti stiilis katedraal, mis on tuntud keerukate nikerduste ning 300-aastase töötava astroloogilise kella poolest.

5. Arles

Amfiteater Arles
Amfiteater Arles Foto: Vida Press

Vincent van Goghi vahepealse kodulinna hiilguseks on suhteliselt hästi säilinud Rooma-aegne amfiteater ning see ehitis on praegugi kasutusel härjavõitluste ja festivalide ajal. Lisaks leidub linnas UNESCO maailmapärandi nimistusse kantud Cryptoportikuse galerii.

6. Bordeaux

Bordeaux' piirkonna viinamarjaistandus
Bordeaux' piirkonna viinamarjaistandus Foto: Vida Press

Bordeaux linn asub Garonne'i jõe ääres, kuid on ka Atlandi ookeanist vaid pooletunnise sõidu kaugusel. Paik võlub külastajat keskaegsete kirikute ja vanade sildadega, näiteks Bordeaux katedraali ja Pont de Pierre'i sillaga. Linna ümbrust avastades jäävad külastajatele aga alati silma piltilusad külad, lossid ja viinamarjaistandused.

7. Prantsuse Riviera ehk Côte d'Azur

Eze
Eze Foto: Vida Press

Kuigi Prantsuse Riviera paremini tuntud kohad on Saint-Tropez ja Monaco, võib kindel olla, et külastamisväärseid paiku on sellel Vahemere-äärsel rannikul veel palju. Piirkonnas paistavad erilistena silma näiteks küngastele ehitatud Grasse linn ning Eze ja Saint-Paul de Vence'i külad. See rannik on küll Vahemere üks põhjapoolsemaid, aga seal on siiski aasta läbi suurepärane mahe kliima.

8. Loire Valley

Chenonceau loss Loire Valleys
Chenonceau loss Loire Valleys Foto: Vida Press

Kesk-Prantsusmaal asuva piirkonna kaunid maastikud, muinasjutulised lossid, ajaloolised külad ning imeilusad viinamarjapõllud pakuvad külastajatele üle maailma palju huvi. Piirkonnas saavad turistid ka võimaluse osaleda veiniekskursioonidel ja -maitsmistel.

9. Senanque'i klooster

Senanque'i klooster
Senanque'i klooster Foto: Vida Press

Provence'i peetekse Prantsusmaa kauneimaks piirkonnaks, sest violetsetele lavendliväljadele, hõberohelistele oliivisaludele ja taamal paistvatele mägedele on raske millegagi vastu astuda. Lavendlipõldude vahel asub kaunis klooster, mis muudab vaatepildi veel maalilisemaks.

10. Mont-Saint-Michel

Mont-Saint-Michel
Mont-Saint-Michel Foto: Vida Press

UNESCO maailmapärandi nimekirjas olev Mont Saint-Micheli saar on saar tegelikult ainult suure tõusu ajal. Juba 8. sajandil ehitatud kindlus on koha sümbol ning kuulub seega kindlasti «peab külastama» nimekirja.

11. Versailles

Versailles' lossi park
Versailles' lossi park Foto: Vida Press

Versailles'i linn meelitab turiste grandioosse lossiga, mille pargi pindala oli hiilgeaegadel ulatunud 8000 hektarini, praegu on see küll vähenenud 700 hektarini, kuid suur on see siiski tänapäevalgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles