Pardameeskond palus reisijatel mootor üle vaadata

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qantas
Qantas Foto: David Gray/Reuters/Scanpix

Qantase lennuk oli teel Melbourne'ist Los Angelesse, kui nad pidid tegema Sydneys hädamaandumise, sest lennuk oli kaotanud suurel hulgal kütust.

Tund pärast õhkutõusu tuli pardameeskonna liige tiiva kohal istuvate reisijate juurde ja palus neil aknast välja kiigata ja vaadata, kas mootoriga on kõik korras, vahendab news.com.au.

Reisijate kirjelduste kohaselt jooksis stjuuard seejärel minema ja teda ei nähtud enam tükk aega. «Seejärel teatati meile, et kütuseleke mõjutab vasemat mootorit ja, et me teeme hädamaandumise Sydneys,» sõnas üks reisijatest.

Lennuk pidi pikka aega linna kohal tiirutama enne kui piloot suutis lennuki tasakaalu viia nii, et oleks taaskord turvaline maanduda. Pärast maandumist teatati reisijatele, et nad võivad oma kohale jääda ja mehhaanikud tulevad vaatavad lennuki kiiresti üle.

Qantase esindajate sõnul ei olnud olukord ühelgi hetkel ohtlik, vaid tegu oli lihtsalt ettevaatusabinõuga. Nad lisasid, et piloot märkas näidikutelt kütusekadu, kuid see ei olnud nii suur, et mootor oleks lakanud töötamast. Piloot otsustas aga mootori ise seisata ja teha planeerimata vahemaandumine.

Mehhaanikutel kulus lennuki ülevaatamiseks ja korda tegemiseks peaaegu tund, mille järel tõusis lennuk koos reisijatega  taas õhku ning maandus turvaliselt sihtkohas Los Angeleses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles