Hotell ei lubanud vallalisel naisel tuba võtta

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallaline naine
Vallaline naine Foto: Vida Press

India hotell keeldus tunnistamast naise broneeringut, sest ta oli vallaline, mistõttu jäi välisreisija ilma öömajast.

Kunstnik Nupur Saraswat reisis Hyderabadi Lõuna-Indias, et seal esineda, kuid hotell ei tahtnud teda vastu võtta, sest nende poliitika järgi ei tohi seal ööbida «vallalised naised,» vahendab news.com.au.

Singapurist pärit Saraswat rääkis, et ta oli broneeringu hotelli Deccan Erragadda teinud läbi interneti ja hotell oli selle ka kinnitanud. «Millegipärast nad otsustasid, et mul on turvalisem tänaval, kui hotellis. Naljaks eks, kuidas patriarhaat töötab?,» kirjutas naine oma sotsiaalmeedia kontol.

Vastavalt hotelli poliitikale, ei tohi seal ööbida ka kohalikud ega vabaabielus olevad paarid. Hotell on vabandanud, et ta broneering üldse aktsepteeriti ning naisele on ka raha tagasi kantud. Lisaks pakuti talle ka tasuta ööbimist ühes teises sama linna hotellis.

Broneeringusüsteem Goibibo, mille kaudu Saraswat toa broneeris, on vahejuhtumist teadlik ja on seetõttu ka hotelli oma valikute hulgast eemaldanud. Hotelli esindaja lisas aga, et kuigi kindlat reeglit vallaliste naiste suhtes ei kehti, käituvad nad pigem lähtuvalt politsei soovitustest, sest see piirkond ei olevat vallalistele naistele turvaline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles