2019. aastal avatakse maailma suurim lennujaam

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi uus lennujaam
Pekingi uus lennujaam Foto: Zaha Hadid Architects

2019. aastal avatakse uus Pekingi lennujaam, mis korjab endale ühtlasi maailma suurima lennujaama tiitli.

Beijing New Airport saab uueks koduks China Southern Airlinesile ja China Eastern Airlinesile, ühtlasi pakub see paremaid võimalusi lennuliikluse suurendamiseks ja reisijate teenindamiseks, vahendab Travel and Leisure.

Kuna ühe katuse alla kolivad ka kaks Hiina suurlennufirmat, kes mõlemad on SkyTeam grupi liikmed, on tulevikus seal reisijatel mugavam ümber istuda. Lennujaamas on sise- ja rahvusvahelistele lendajatele eraldi alad, et muuta reisimist kiiremaks.

Pekingi uus lennujaam
Pekingi uus lennujaam Foto: Zaha Hadid Architects

Lennujaama sisekujundusega soovitakse peegeldada Hiina rahvust ja kultuuri. Nii on voolujoonelisuse ja ühenduses olevate vormidega tõlgendatud Hiina maastikku ning värvide ja materjalidega püütud näidata Hiina kultuuri.

Avamishetkel on lennujaamas neli lennurada, kuid tulevikus plaanitakse keskust veel niivõrd palju arendada, et lennujaama läbilaskevõime oleks 100 miljonit reisijat aastas. Lisaks ehitatakse kiirrongile rada raudteejaama, et reisijad saaksid hõlpsasti linna sõita.

Loodetavasti aitab uus lennujaam vähendada reisimisele kuluvat aega ja stressi, sest senine Beijing Capitali rahvusvaheline lennujaam on maailmas rahvarohkuselt teisel kohal. 

Pekingi uus lennujaam
Pekingi uus lennujaam Foto: Zaha Hadid Architects
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles