Riik pildis: kümme kohta, mida Hispaanias kindlasti külastada

Ronda Foto: Vida Press
Minna Joor
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe reisiportaali «Riik pildis» artikliseeria toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

1. Figueres

Dali teater-muuseum
Dali teater-muuseum Foto: Vida Press

Figueresi linn asub Kataloonias ning see on tuntud eelkõige Salvador Dali sünnilinnana. Kunstnik ise disainis ka koha põhilise vaatamisväärsuse, Dali teater-muuseumi. Lisaks tasub linna külastades uudistada Empordà tehnikamuuseumit, kus on haruldane kollektsioon trükimasinatest, ning Euroopa suurima bastionina tuntud Sant Ferrani kindlust.

2. Malaga

Malaga
Malaga Foto: Vida Press

See sadamalinn on mõeldud eelkõige rannapuhkust otsivale ja kohaliku kultuuriga tutvuda tahtvale turistile, sest vanu arhitektuuriimesid sealt palju ei leia. Suurepärase kliimaga paik meelitab kultuurihuvilisi püha nädala, augustilaada ja Malagà filmifestivaliga ning hea puhkuse otsijaid ideaalsete randade ja imehea toiduga.

3. Barcelona

Güelli park
Güelli park Foto: Vida Press

Hispaaniasse reisivate turistide lemmikpaik ühendab endas ajaloolise arhitektuuri, head ostlemisvõimalused ja kireva ööelu. Antonio Gaudi projekteeritud Sagrada Família on vaieldamatult linna tuntuim ehitis, kuid Barcelonas tuleks käia ka Güelli pargis, Tibidabo mäel kirikus ja lõbustuspargis, Barri Gòtic piirkonnas ning La Rambla tänaval jalutamas.

4. Ronda

Ronda
Ronda Foto: Vida Press

Legendi kohaselt tegid jumalad linna kaheks, sest elanikud vaidlesid liiga palju omavahel. Aja möödudes tahtsid uued põlvkonnad aga taas suhteid parandada ning nii ehitasid kohalikud silla, et liita linn taas üheks.

5. Madrid

Gran Via
Gran Via Foto: Vida Press

Kuningriigi pealinnas pakuvad avastamisrõõmu väga paljud paigad, nende hulgas üle 2000 aasta vanune Egiptusest pärit Debodi tempel, uhke kuningapalee, tohutu suur Retiro park ning vilka ööeluga Gran Via.

6. Santiago de Compostela

Santiago de Compostela katedraal
Santiago de Compostela katedraal Foto: Vida Press

Santiago de Compostelas asuv katedraal on kristlastele üks olulisemaid palverännaku sihtpunkte Rooma ning Jeruusalemma kõrval, sest väidetavalt on sinna maetud üks Jeesus Kristuse kaheteistkümnest apostlist, püha Johannes.

7. Mallorca

Deia küla Mallorcal
Deia küla Mallorcal Foto: Vida Press

Hispaania suurimal saarel tasuks teha kindlasti väike ringreis, sest ainult saare suurima linna Palmaga piirdudes võivad imekaunid kohad jääda nägemata. Mallorcat külastades on rannamõnude nautimiseks võimalik valida 200 ranna seast sobiv ning jalutada tasub idüllilistes külakestes, näiteks Deias ja Valldemossas.

8. Sevilla

Flamenko tantsijad Sevillas
Flamenko tantsijad Sevillas Foto: Vida Press

Flamenko sünnikohana tuntud piirkonna Andaluusia pealinnaks on just Sevilla ning seepärast tasubki tantsu imetlejatel siht selle linna peale seada. Sevillas võiks külastada peale flamenkomuuseumi ka Maria Luisa parki ja Reales Alcázaresi lossi.

9. Segovia

Segovia akvedukt
Segovia akvedukt Foto: Vida Press

Läbi linna jooksev Rooma-aegne akvedukt on esimene ehitis, mis turistil linna meenutades pähe tuleb. Samas pakub linn huvilisele vaatamiseks ka Alcazari kindlust, Segovia katedraali ning Parrali püha Maarja kloostrit.

10. Covadonga

Covadonga basiilika
Covadonga basiilika Foto: Vida Press

Mägisesse Astuuria piirkonda kuuluv Covadonga väike küla ei võistle suurlinnade meluga, vaid pakub rahulikku avastamisrõõmu looduslähedastele turistidele, kes ei ütle ära ka mõnest kloostrikülastusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles