USA lennufirma tühistas ilma pärast ligi 40 lendu

Minna Joor
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA-s on kuumalaine
USA-s on kuumalaine Foto: SCANPIX

Lennufirma American Airlines tühistas paljud Phoenixist väljuvad lennud, sest piirkonda tabas suur kuumalaine.

Arstid hoiatasid Phoenixi elanikke erakordselt kuumade betoonseinte, mänguväljakute ning autosalongide eest, vahendab The Telegraph. Esmaspäeval välja öeldud hoiatuse kohaselt võib laine endaga kaasa tuua kuni 49-kraadise sooja, mis levib just riigi kaguosas.

Teate kohaselt on oodata nii kõrget temperatuuri peamiselt Arizona osariigis, kuid ka Nevadas ja Californias. Näiteks Las Vegaseski tõusis temperatuur eile 47 soojakraadini.

Lennufirma jättis teisipäeval kuuma pärast ära üle 40 lennu, kuid lubas reisijatel oma piletid tänaseni lisatasu maksmata ümber vahetada.

American Airlinesi eestkõneleja Ross Feinstein kommenteeris, et väiksemad kohalike lennuliinide lennukid ei pruugi perfektselt toimida üle 47,7-kraadise soojaga. Selle ametliku temperatuuri on paika pannud lennukite valmistaja Bombardier.

Boeingu ja Airbusi toodetud suuremad lennukid peavad vastu ka kõrgematele temperatuuridele, kuid siiski on ka nende kaalu vaja kõrge temperatuuri puhul jälgida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles