Soomes avatakse sel nädalal uus rahvuspark

Minna Joor
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hossa rahvuspargis on head kanuuga matkamise võimalused
Hossa rahvuspargis on head kanuuga matkamise võimalused Foto: Vida Press

Koos uue rahvuspargiga on Soomes kokku 40 riiklikult kaitstavat loodusala, mida on täpselt kaheksa korda rohkem kui neid on Eestis.

Venemaa külje alla jääva 11 000 hektari suuruse Hossa rahvuspargi territoorium paikneb Kuusamo, Taivalkoski ning Suomussalmi valdade alal. Enne rahvuspargi loomist oli see koht tuntud matkaradade ning kalastamisalade poolest.

Tulevases rahvuspargis on loodushuvilisel uudistamist palju, sest kaitsealal on võimalik matkata kaljustel teedel, püüda kala, sõita kanuuga ning näha kiviseintel iidseid maalinguid, mille on sinna teinud kiviaegsed sisserändajad vere ja punase ookriga. Samuti saab seal vaadelda linde, sõita jalgrattaga, ujuda ning talvel ka suusatada.

Hossa rahvuspargi avamine toimub Soome 100 ettevõtmise käigus laupäeval, 17. juunil muusika, toidu ning kesköise jalgrattasõitu saatel.

Vaata ka videot Hossa rahvuspargi imelisest loodusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles