Põhjus, miks tuleb turvakontrollis raamatud pagasist välja võtta

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
turvakontroll
turvakontroll Foto: Vida Press

Lennujaamade turvakontrollid muutuvad järjest rangemaks ja nüüd on jõutud juba ka reisijate lugejatehuvi kallale.

Kui reisijad on üritanud käsipagasisse võimalikult palju asju ära mahutada ja nii kohvri pungile ajanud, on turvatöötajatel keeruline näha, mis kohvris tegelikult peitub, vahendab Travel and Leisure.

Seetõttu võivad turvatöötajad paluda reisijatel mõne eseme kotist välja võtta ja kott tühjemana uuesti pagasilindile asetada, kirjeldas Ühendriikide transporditurvalisusameti esindaja Mike England. Ta lisas, et sellisel juhul peab eraldi uurima ka kõiki esemeid, mis kohvrist välja võeti.

Englandi sõnul ei puuduta see spetsiifiliselt raamatuid, vaid kõiki suuremaid esemeid, mis ülejäänud koti sisu varjavad. Samas on teada, et raamatuid on läbi aegade kasutatud illegaalsete esemete transpordiks, mistõttu võib huvi nende vastu olla erakordselt suur.

Reisijatele tundub aga, et viimasel ajal on raamatute kontrollimine sagenenud ning sotsiaalmeedias visatakse nalja selle üle, et valitsus kardab kõige rohkem seda, et inimesed loevad raamatuid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles