Riik pildis: kümme kohta, mida Rumeenias kindlasti külastada

Brani loss Foto: Vida Press
Minna Joor
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe reisiportaali «Riik pildis» artikliseeria toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

Seekord on fookuses ligi 20 miljoni elanikuga Rumeenia, mida mullu külastas 2,5 miljonit turisti. Samas on see paik veel paljudel reisihuvilistel avastamata, kuid siin ongi neile mõni külastamisväärsete kohtade soovitus.

Sighisoara

Sighisoara kellatorn
Sighisoara kellatorn Foto: Vida Press

See UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud keskaegne linn on külastajatele meelde jäänud oma munakiviteede, järskude treppide, värvikirevate majade ning paljude tornide poolest. Sighisoara sümboliks on 14. sajandil ehitatud kellatorn, kust avaneb suurepärane vaade kogu linnale. Lisaks sündis seal Vlad Dracula, kes inspireeris Bram Stokerit kirjutama raamatut krahv Draculast.

Doonau delta

Pelikan lendamas üle Doonau jõe
Pelikan lendamas üle Doonau jõe Foto: Vida Press

Doonau delta on Euroopa üks suurimaid ning paremini säilinud deltasid. See looduskaunis koht on väga rikkaliku elustikuga, kus juba ainuüksi linnuliike on ligikaudu 300.

Bukoviina kloostrid

Klooster Bukoviinas
Klooster Bukoviinas Foto: Vida Press

Bukoviina kloostrid on ainulaadsed, sest nende välisseintele maaliti 15. ja 16. sajandil freskod, mis on hästi säilinud tänaseni. Pildid kujutavad peamiselt pühakuid, prohveteid, ingleid, saatanaid, taevast ja põrgut. Freskode eesmärgiks oli õpetada külaelanikele piiblisõna.

Pelesi loss

Pelesi loss
Pelesi loss Foto: Vida Press

Loss ehitati algselt Kuningas Carol I suvekoduks, praegu on seal aga muuseum, kus saab näha kunsti- ja relvakollektsiooni. Samuti avaneb Pelesi lossi juurest imeline vaade Karpaatidele.

Cluj-Napoca

Püha Miikaeli kirik
Püha Miikaeli kirik Foto: Vida Press

Transilvaanias asuv Cluj-Napoca modernne linn on Rumeenias suuruselt teine. Seal on peamisteks vaatamisväärsusteks Rumeenia kunstimuuseum ning 14. sajandil ehitatud Püha Miikaeli kirik.

Brani loss

Brani loss
Brani loss Foto: Vida Press

Seda keskaegset kindlust teatakse paremini «Dracula lossi» nime all ning see on ka põhjus, miks sellel on suur külastajate arv.

Bukarest

Parlamendihoone
Parlamendihoone Foto: Vida Press

Rumeenia pealinnas on külastamist väärivaid paiku märkimisväärselt palju, alustades Rumeenia kontserdimajast (Rumeenia Athenaeumist) ning lõpetades Herăstrău pargi ja Parlamendipaleega.

Transfăgărășani mägitee

Transfăgărășani mägitee
Transfăgărășani mägitee Foto: Vida Press

90 kilomeetri pikkune Transfăgărășani omapärane mägitee pakub sõitjatele põneva ja unustamatu kogemuse. Tee on avatud enamasti suvehooajal, sest lumega on seda üpris ohtlik läbida.

Salina Turda soolakaevandusmuuseum ja haloteraapia keskus

Salina Turda soolakaevandusmuuseum
Salina Turda soolakaevandusmuuseum Foto: Vida Press

Turda oli tuntud soola kaevandamise koht 900 aastat, alates 11. sajandist, kui koht kuulus roomlastele. 1992. aastast asub seal aga muuseum ning puhke- ja haloteraapia keskus, mis on turistide seas väga populaarne.

Doonau Raudvärav

Doonau Raudvärav
Doonau Raudvärav Foto: Vida Press

Raudvärava-nimeline kuristik eraldab kahte mäestikku, Karpaate ning Stara Planinat. Looduskauneid kohti armastavale maailmaavastajale on see kindlasti Rumeenias koht, kus tasuks ära käia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles