Paigad, mida nende raamatute fännid peaksid külastama

Minna Joor
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doune'i loss
Doune'i loss Foto: Vida Press

Raamatuid lugedes tekib vahel ikka soov oma silmaga näha paikasid, kus tegevustik aset leidis või kust autor inspiratsiooni immutas. Siin on reisisihtpaikade soovitused raamatuhuvilistele reisisellidele.

Jane Austen – «Uhkus ja eelarvamus» – Derbyshire'i krahvkond Inglismaal

Chatsworthi loss
Chatsworthi loss Foto: Vida Press
Stanage Edge
Stanage Edge Foto: Vida Press

Teadaolevalt ei eksisteeri tegelikkuses ikoonilist Pemberley mõisa, kuid raamatu ainetel 2005. aastal valminud filmis, kasutatakse härra Darcy koduna just Derbyshire'i krahvkonda jäävat Chatsworthi mõisa. Lisaks lossile jääb samasse piirkonda ka filmis ning teleseriaalis näidatud Peak Districkti rahvuspark ja sealne Stanage Edge'i vaatamisväärsus.

Jerome David Salinger – «Kuristik rukkis» – New York, USA

Central Park
Central Park Foto: Vida Press
Grand Central Station
Grand Central Station Foto: Vida Press

Peategelase Holdeni jalajälgedes astumiseks New Yorgis on palju võimalusi, alustada võiks kindlasti Central Parkist ning sealt edasi liikuda Grand Central Terminali (Grand Central Station) ja heita pilk peale ka East 21st tänaval asuvale majale, mille 12. korrusel Holden elas.

Dan Brown – «Inferno» – Firenze, Itaalia

Ponte Vecchio
Ponte Vecchio Foto: Vida Press
Palazzo Vecchio
Palazzo Vecchio Foto: Vida Press

«Inferno» fännidel tasuks teos lausa reisile kaasa võtta, sest Dan Brown on teinud teile oma kirjatöö näol põneva vaatamisväärsuste kaardi. Raamatus läbivad tegelased lisaks paljudele teistele huvitavatele kohtadele Boboli aia, ületavad Ponte Vecchio silla ning jõuavad Palazzo Vecchiosse.

Diane Gabbaldon – «Võõramaalane» (raamatusari) – Perthshire'i (Perthi maakond), Šotimaa

Rannochi nõmm
Rannochi nõmm Foto: Vida Press
Doune'i loss
Doune'i loss Foto: Vida Press

Perthi maakonda jääb sarja üks kõige tähtsamaid paiku, Rannochi nõmm, kuhu samanimelises teleseriaalis kujutati kividest ajaportaal Craigh na Dun. Lisaks asub selles piirkonnas keskaegne Doune'i loss, mida kasutati sarja võtetel Castle Leochi (Leochi loss) nime all.

Alexandre Dumas (vanem) – «Krahv Monte Cristo» – Marseille, Prantsusmaa

Marseille'i vana sadam
Marseille'i vana sadam Foto: Vida Press
Château d'Ifi endine vangla
Château d'Ifi endine vangla Foto: Vida Press

Raamatu tegevustik algab Prantsuse mereäärsest linnast Marseille'ist, mis on ka teose kangelase Edmondi kodulinn. Teose võtmekohtadeks on Marseille'i vana sadam (Old Port of Marseille) ning Château d'Ifi (endine) vangla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles