Suvesoovitus: Kaheksa üritust, mida sel nädalal külastada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti ärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimub palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal nädalal kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. Valga-Valka kaksiklinnade festival (7.–11.06) – Kaksiklinn pidutseb täie hooga ja tähistab 433. sünnipäeva. Selle käigus täitub linnaruum viie päeva jooksul laulu, tantsu ja taaskohtumiste rõõmuhõisetega. Toimub hulgaliselt kontserte, näituste avamisi, spordivõistlusi ja lustakaid pereüritusi. Loomulikult ei jää toimumata kauplejate ja ostjate poolt hästi omaks võetud Liivimaa laat Valga kesklinnas.

2. Tartu loodusfestival (7.–10.06) – Tartu Loodusfestival kutsub väärtustama linnaloodust ja linna elurikkust. Toimuvad õpitoad, loodusretked, vestlusõhtud, loodusmängud ja muud huvitavat kogu perele.

3. Uulu IV laulupäev, Uulu küla (8.06) – Pärnu lähedal Uulus toimub Uulu IV laulupäev, mis ühtlasi tähistab 150 aasta möödumist Pärnu kihelkonna esimesest laulupäevast 1867. aastal. Osalevad Uulu segakoor, Audru valla segakoor, Tori segakoor, Sindi laulukoor, Treimani segakoor, Pärnu M. Lüdigi nimeline meeskoor, Tarvastu segakoor, puhkpilliorkester Saxon ja külalised Lätist (Islice'i lauljad ja tantsijad).

4. Hea Toidu Festival Grillfest, Pärnu (9.–10.06) – Grillfest toimub iga aasta juunikuus Pärnus, looduskaunil Vallikääru aasal. Kahel päeval pakuvad head ja paremat 300 toidupakkujat Eestist ja välismaalt. Avatud on välirestoranid ja kohvikud ning isegi lemmikloomarestoran. Toimuvad Eesti Toidulaat, üleriigilised kalapüügi ja toiduvalmistamise suurvõistlused ning laste rõõmuks on avatud suur ja sisukas mängumaa. Esinevad head artistid ning muusikat on igale maitsele. Mõlemad festivalipäevad lõpetab võimas ilutulestik. Festivali klubides toimuvad After Grill peod.

5. Fine Spirits & Cigar Weekend, Tornide väljak (9.–11.06) – Tallinn Fine Spirits and Cigar Weekend on ainulaadne täiskasvanud publikule mõeldud sündmus, mis toob kokku kvaliteetse meelelahutuse, sissevaate sigarimaailma ning rahvusvahelise ja põneva seltskonna. Osalejad saavad Tallinna linnamüüri ääres Tornide väljakul nautida kõrgetasemelist meelelahutusprogrammi ja muusikat, sigarisuitsetajad saavad ennast proovile panna aeglase sigarisuitsetamise maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril.

Kogu ürituse lahutamatuks osaks on parimad sigarid ning sigaritega ideaalselt sobivad joogid viskidest likööride ja konjakiteni. Traditsiooniliselt on Tallinn Fine Spirits and Cigar Weekendi ajaks proovisõitudeks väljas luksusautod. Lisaks esitlevad oma tooteid tuntud ehte-, moe- ja kellafirmad.

6. Narva Energiajooks (10.06) – Võistluskeskus, stardi- ja finišipaik asuvad Narva promenaadi alguses Narva jõe ääres Joaorus. Rahvaspordivõistlused toimuvad 7 km ja 21,1 km distantsidel, kõige väiksematele osalejatele toimuvad lastejooksud.

7. Tallinna tänavatoidufestival & TaDaa (10.–11.06) – Tallinna Tänavatoidufestival on Eesti suurim ja innovaatilisem tänavatoidule pühendatud festival. Telliskivi Loomelinnak muutub kaheks päevaks kõikide toidugurmaanide paradiisiks – kohale on oodata ligi 70 söögi- ja joogikohta, sealhulgas foodtruck`id, pop-up köögid, Telliskivi Loomelinnaku kohvikud ja põnevad külalistoitlustajad välismaalt.

Lisaks toimub festivali käigus TaDaa! tänavaartistide festival, kus kolmel laval esinevad professionaalsed tänavaartistid (muusikud, meelelahutajad, tänavanäitlejad, akrobaadid jne) üle maailma.

8. Nargenfestival, Haapsalu (10.–11.06) – Tõnu Kaljuste ellu kutsutud Nargenfestival on pikim ja mitmekesiseim suvine kultuurifestival Eestis. Festivalipaikadeks on Eesti saared ja paigad, kuhu on kindlustatud ligipääs mööda merd. Festival pakub talle omaselt kultuuriliselt mitmekülgset kava – rahvamuusikast klassika maailmatippudeni. Nargenfestival on algusest (aastast 2006) peale olnud üks meretagune ja mereäärne lugu.

Üritused on kokku kogutud Puhka Eestis lehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles