Taisse reisimine võib muutuda kallimaks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai tempel
Tai tempel Foto: Vida Press

Eestlaste üks lemmiksihtkoht Tai soovib reegleid muuta nii, et sinna reisimiseks oleks kindlasti vaja reisikindlustust. 

Tai turismiametnikud soovivad, et kõikidel reisijatel, kes soovivad Taisse tulla, oleks ka kehtiv reisikindlustus. Väidetavalt lähevad turistide õnnetused kohalikele haiglatele maksma igal aastal hiiglaslikke summasid, vahendab news.com.au.

Tai turismiturvalisuse ja turvastandardite direktor Jaturon Phakdeewanit kinnitas, et külastajad, kel puudub kindlustus, lähevad riigile maksma 78 miljonit eurot aastas. «Me peame selle seaduse kehtestama nii kiiresti kui võimalik, sest olukord läheb järjest hullemaks,» lisas ta.

Suure tõenäosusega hakkavad riiki sisenemisel reisikindlustuse olemasolu kontrollima immigratsioonitöötajad, sest paljudel riikidel ei ole Taisse sisenemiseks viisat vaja.

Reisikindlustus võib katta õnnetusjuhtumi või haigestumisega seotud kulud, pagasi kadumisest, vargusest või reisi katkemisest tulenevad kulud. Reisikindlustuse hind sõltub suuresti valitud paketist ja kindlustatava kauba maksvusest.

Turism on Taile äärmiselt tähtis majandusharu, sest ainuüksi sel aastal on riiki külastanud juba 14 miljonit turisti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles