Suurimad vead, mida väikelastega reisides teed (3)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps lennujaamas
Laps lennujaamas Foto: Vida Press

Lastega reisimine ja eriti lendamine on suur katsumus, sest väikeste põnnide jaoks on tüütu tunde järjest vaikselt ühe koha peal istuda.

Insider pani kokku soovitused, mis aitavad väikelaste vanematel pika lennureisi paremini üle elada. Kuigi lastega lendamine ei saa ilmselt kunagi olla lõbus, võib see olla oluliselt lihtsam.

1. Võtad lennukisse kaasa liiga palju asju 

Lennujaamad on alati täis noori vanemaid, kes on võtnud nii endale kui ka lapsele kaasa hulgaliselt nänni ja selle üsna ebaefektiivselt ära pakkinud. Enda raamatu või tahvelarvuti võid samuti pista lasteasjade kotti, nii hoiad ruumi kokku ega pea järele vedama kümmet kotti.

2. Sa ei võta kaasa hädaabikotti

Paki lapsele kaasa tema lemmikraamat või -mänguasi ja mingi suupiste. Neid saad kasutada hetkel, kui oled ise täiesti läbi ja miski muu enam ei aita. Kindlasti ära paku lapsele hädaabisuupistet siis, kui ta parajasti millegi muuga tegeleb. Samuti ei tohiks mitut hädaabieset korraga kasutada, nii kahandad nende väärtust.

3. Kasutad võimalust varem lennukisse minna

Sageli pakutakse lastega reisijatele võimalust varem lennukisse minna, kuid see ei ole mugavus, vaid pigem nuhtlus. See 20 minutit, mis varem lennukisse saad, on tegelikult lihtsalt pikem lennuaeg, parem kui lapsed saavad veel terminalis jalgu sirutada ja niisama ringi joosta. Pigem tasuks üks vanem koos kõigi vajalike asjadega ees pardale saata, et ta saaks teie kohad juba valmis sättida.

4. Lendad laps süles

See on kindlasti mõistlik, kui laps on pisike ega tee peaaegu midagi muud peale magamise. Kui laps on aga nii vana, et on just avastanud enda jaoks kõndimise ja tahaks seda igal hetkel praktiseerida, on tema süles hoidmine tõeline vägitegu. Kui maksta ei taha, võib alati paluda, et meeskond reserveeriks vanemate kõrval oleva istme lapse tarbeks. Juhul, kui lennuk ei ole täis, tulevad nad sageli palvele vastu.

5. Istud lennuki eesotsas

Loogika ütleb, et ees on parem istuda, sest nii saad lennukist varem ja kiiremini lahkuda. Tegelikult on taga istumisel mitu eelist. Tagumised istmed broneeritakse viimasena, mistõttu on seal suurem tõenäosus, et laps võib saada endale oma istekoha. Samuti on seal ka WC üsna lähedal ja lapsega lihtsam seda vahet käia. Lisaks on seal rohkem ruumi ja kui laps pardameeskonna tööd ei sega, lasevad nad neil tavaliselt rahulikult ringi uitada.

6. Hakkad karjuma

Ilmselt teeb laps mingil hetkel midagi sellist, mis ajab ka kõige rahulikuma vanema endast välja. See on aga üsna piinlik ja teeb kõigi olemise ebamugavaks. Kui miski ei õnnestu, tuleks tahvelarvutisse laadida mõni lapse lemmikmultikas ja seda hädaolukorras talle näidata.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles