Postimehe reisiportaali «Riik pildis» artikliseeria toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

Laevahuku laht, Zakynthos

Laevahuku laht
Laevahuku laht Foto: Vida Press

Laht sai oma kuulsa nime 1983. aastal, kui kaubalaev imekaunile rannale sõitis. Väidetavalt oli laev täis salasigarette ja -alkoholi ning kardetavasti ka orjasid. Ametivõimud said neile jälile ja ajasid neid tormis taga, suunates laeva väikesesse lahte, kus see siis lõpuks kaldale kinni jäi. Laeva ei ole sealt keegi ära liigutanud ning see seisab seal tänaseni.

Meteora

Meteora
Meteora Foto: Vida Press

Väga omapärased kloostrid pakuvad lummavat vaatepilti. Isegi, kui seal ei oleks kloostreid, tasuks seda paika külastada imekauni looduse pärast. Meteora tähendab õhku riputamist või rippuvaid kivisid, ning kui vaadata, kuidas kaljunukid laotuvad, on see nimi igati õigustatud.

Hydra

Hydra
Hydra Foto: Vida Press

Kõrgete graniitmägede vahel asuv väike külake on ilmselt üks ilusamaid terves Kreekas. Mäed varjavad enda all ka hobuseraua kujulist sadamat.

Olympuse mägi

Olympus
Olympus Foto: Vida Press

Matkajate jaoks on see tõeline maiuspala, sest teel tippu saab nautida nii kauneid vaateid kui ka tunnetada paiga pikka ajalugu.

Pelioni piirkond

Volose linn Pelioni piirkonnas
Volose linn Pelioni piirkonnas Foto: Vida Press

Pelioni peetakse Kreeka Toscanaks. Siit leiab kõike: lopsakat loodust maapiirkondades, imekauneid randu, omalaadseid väikeseid külasid ja suurepäraseid matkaradu.

Mykonose ööelu

Mykonose ööelu
Mykonose ööelu Foto: Vida Press

Kes tahab puhkusel veidi lõõgastuda, peaks sammud seadma Mykonosele, sest just see paik on tuntud kireva ööelu poolest, mis pakub tugevat konkurentsi Ibizale.

Mystra

Mystra
Mystra Foto: Vida Press

Kummituslinn, mis on sattunud omamoodi ajakapslisse, mistõttu võivad seda külastavad turistid teha justkui väikese jalutuskäigu Bütsantsi ajal.

Akropolis

Akropolis
Akropolis Foto: Vida Press

Kindlasti ei saa ükski Kreeka külastaja minna mööda Akropolisest. Iidne tsitadell on omamoodi Kreeka ning kogu lääne tsivilisatsiooni sümboliks.

Delfi

Delfi
Delfi Foto: Vida Press

Siit otsiti kontakti jumalatega. Preestrinna Püütia hingas sisse maa seest eralduvat auru ja sai nii teated jumalatelt. Tema ennustused olid sageli segased ja pöörased.

Skopelos

Skopelos
Skopelos Foto: Vida Press

Sellel pisikesel saarel filmiti kuulus «Mamma Mia!», milles mängisid peaosa Meryl Streep ja Pierce Brosnan. Vaid üks samm saarel selgitab, miks Hollywoodi tähed just selle paiga välja valisid.

Vaata ka, milliseid paiku külastada Santorinil, Itaalias, Bulgaarias, Horvaatias ja Küprosel.

Kommentaarid
Copy