Šveitsi küla ei luba kummalisel põhjusel turistidel seda pildistada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bergün
Bergün Foto: Vida Press

Šveitsi Bergüni küla on keelanud turistidel sellest pilti teha ja pilte internetti riputada, sest sealsed elanikud kardavad, et nende küla ilu teeb teised inimesed lihtsalt liiga õnnetuks.

«Teaduslikult on tõestatud, et imeilusad puhkusepildid sotsiaalmeedias teevad vaatajad õnnetuks, sest nad ei saa ise samas kohas olla,» vahendab turismikantselei avaldust Independent.

Kõikidelt turistidelt, kes reeglit rikuvad, nõutakse sisse sümboolne, viie eurone, trahv. «Bergün on ilus. Me ei taha teha inimesi, kes siin ei ela õnnetuks näidates neile oma imeilusat maastikku, mistõttu kutsume me pigem kõiki ise seda paika külastama,» sõnas linnapea Peter Nicolay. Ta lisas, et on väga õnnelik ja uhke,  et Bergüni elanikud hoolivad nii palju teiste inimeste tunnetest.

Siiski on tekkinud kahtlus, et tegu ei ole siira sooviga muuta teisi õnnelikumaks vaid pigem on see hoopis turundustrikk. Kuigi tegu on tõelise seadusega, mille linna nõukogu on ka heaks kiitnud, siis tunnistas küla turismidirektor Marc-Andrea Barandun, et selles peitub ka väike turundusnõks.

«Idee taustaks on loomulikult see, et kõik Bergünist räägiksid. Seega on see kahe kombinatsioon - me tegime seaduse ja lõime turunduskampaania,» sõnas Barandun. Ta lisas, et on äärmiselt ebatõenäoline, et kellelegi trahv reaalselt kirjutataks. Ühtlasi lubas ta, et selle nädala jooksul avaldatakse seaduse kohta veel mõni  detail.

Turismikantselei on oma sotsiaalmeedialehtedelt eemaldanud kõik küla pildid ja plaan on need maha võtta ka ametlikult küla veebilehelt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles