Tai suleb ajutiselt 61 rahvusparki

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuspark Tais
Rahvuspark Tais Foto: Vida Press

Taisse reisijad peavad arvestama, et lähikuudel on riigis suletud 61 rahvusparki, et neid vihmaperioodil kaitsta.

Peagi hakkab Tais vihmaperiood, mis kestab tavapäraselt oktoobrini. Mõnes piirkonnas jääb rahvuspark suletuks isegi kuni detsembrini, kuid mõnel pool võivad pargid avatud olla kuni augustini, vahendab Lonely Planet.

Vihm võib parkide olukorda oluliselt halvendada, mistõttu soovitakse sulgemisega kaitsta ka külastajaid. Lisaks antakse nii rahvusparkidele rahulikult aega taastuda rahvamassidest ja taastada oma ökoloogiline tasakaal.

Kokku on Tais 154 parki, millest vihmaperioodiks suletakse 61. Eriti põhjalikult peaksid oma reisi ette planeerima need, kes soovivad lähiajal Tais sukelduma minna, sest suur osa sukelduspaikadest suletakse.

Vaatamata paljude parkide sulgemisele on endiselt oodata, et maist oktoobrini külastab Tai rahvusparke rohkem kui üheksa miljonit inimest. Veel on Tai ametivõimudel plaanis sisse seada internetist pileti ostmise süsteem, mis võimaldaks külastajate arvu kontrollida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles