Kuidas arvestatakse lennukites vanusepiiranguid?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol lennukis
Alkohol lennukis Foto: Vida Press

Lennuk lendab sageli üle kümnete riikide, kus kõikjal kehtivad erinevad seadused, kuid lennuki pardal tuleb otsustada, milliste reeglite kohaselt käituda.

Tavaliselt võib lennuki pardal tarbida vaid sealt ostetud või saadud alkoholi, vaid mõni üksik lennufirma lubab enda märjukese kaasa võtta. Ometi peavad stjuardessid otsustama, kes tohivad juua ja kes mitte, vahendab Conde Naste Traveler.

Alkoholi tarbimise vanusepiirang on riigiti erinev ja rahvusvaheliste vetes pole seda üldse. Siiski on lennufirmad võtnud tavaks, et alkoholi pakutakse klientidele vastavalt ettevõtte kodumaa seadustele. Seega kui alla 21-aastane eurooplane peaks lendama mõne Ameerika Ühendriikide lennufirmaga, siis tuleb veiniklaasist loobuda.

Üsna leebelt suhtub reeglitesse aga Air Canada, kelle tööajad küll ametlikult ei tohi samuti alla 18-aastastele alkoholi serveerida, kuid pardal kehtib kokkulepe, et kui nooruki vanemad on nõus, võib ka alaealine saada keelatud vägijooki.

Kindlasti tuleb meeles pidada, et pardameeskonnal on alati õigus küsida dokumenti või keelduda täielikult alkoholi serveerimisest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles