Internetivõrk Džihadisti Mobiil London 1 tekitas lennukis kaose

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomsoni lennuk
Thomsoni lennuk Foto: Vida Press

Thomsoni lennufirma lennuk pidi teele asuma Mehhikost Londonisse, kuid piloot keeldus õhku tõusmast, sest keegi reisijatest oli pannud oma isikliku internetivõrgu nimeks džihadisti mobiil London 1.

Internetivõrgu nime märgati alles siis, kui kõik reisijad olid juba lennukis. Seejärel teatati, et tekkinud on turvalisusrisk, mistõttu peavad kõik lennukist lahkuma, vahendab Airlive.

Nime avastas üks reisijatest, kes teavitas leiust kohe ka pardameeskonda. Kuna keegi ei võtnud võrku omaks, siis kutsus piloot pardale politsei. Lend lükati päeva võrra edasi, kuna ka politsei üleskutse peale ei tunnistanud keegi, et oleks võrgule säärase nime pannud.

Pardalt ei pääsenud keegi aga enne, kui politsei kahe ja poole tunni vältel uuris läbi kõik reisijate elektroonikaseadmed. Kuna salongis levis uudis terroriohust kiiresti hakkasid paljud naised nutma ja nõudsid, et nad lennukist välja lastaks.

Lisaks kutsuti lennukisse ka pommikoerad ning relvastatud politsei. Kuna ka nendel ei õnnestunud internetivõrgu omanikku leida jäetigi lend ära ja reisijad saadeti üheks ööks hotelli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles