Erakordne video: suusataja kukkumine ja päästeoperatsioon liustiku põhjast

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt jääseinte vahelt
Pilt jääseinte vahelt Foto: Kuvatõmmis

Briti suusataja Jamie Mullner suusatas Šveitsi alpides, kui ta üsna ootamatult sattus täbarasse olukorda ja kukkus liustikul 20 meetri sügavusele.

Sõidu alguses on näha, kuidas Mullner hoiatab oma sõpru, et nõlval on suur pragu, millele ei tohi liialt lähedale minna. Ootamatult sattus ta praole aga ise liiga lähedale ja kukkus 20 meetri sügavusele jääseinte vahele, vahendab Telegraph.

Õnneks oli Mullneril kaasas raadiosaatja, mille abil sai ta sõpradele enda olukorrast teada anda. Ta sõnas, et ei suuda august ise välja tulla ja et on kukkunud päris sügavale. Sõbrad asusid seejärel teavitama päästemeeskonda ning palusid Mullneril ka seal augus istudes pilte ja videoid teha, sest oli üsna kindel, et igaüks sinna ei satu.

Mullneri päästmiseks toodi helikopteriga kohale meeskond, kes ta lõpuks august välja aitas. Siiski on see video tekitanud ka palju vastakaid arvamusi, sest leidub neid, kes on kindlad, et Mullner oli pärast kukkumist liialt rahulik ning tema raadio ei oleks tohtinud nii sügaval töötada. Seetõttu usuvad mõned, et kogu olukord oli lavastatud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles